Αναστολή εργασιών στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου λόγω επιθέσεων κουκουλοφόρων
Στις 22 Μαρτίου ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει την φύλαξη του έργου, δέχτηκε επίθεση τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον λήστεψαν
Σταμάτησαν οι εργασίες απόσυρσης των καμένων υλικών στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ασπροπύργου με απόφαση των ανάδοχων εταιρειών «μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των μηχανημάτων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.
Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, με τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον χώρο.
Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου. Οκτώ ημέρες αργότερα στις 22 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει την φύλαξη του έργου, δέχτηκε επίθεση τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον λήστεψαν.
Ενέργεια η οποία επαναλήφθηκε την επόμενη, από οκτώ άτομα, τα οποία φέρονται ότι επιτέθηκαν και πάλι στον υπάλληλο, ότι προξένησαν εκτεταμένες υλικές φθορές, καθώς και ότι προέβησαν και σε κλοπή του αυτοκινήτου της εταιρείας φύλαξης.
Για τα περιστατικά αυτά ενημερώθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, για ένα περιβαλλοντικά κρίσιμο και ιδιαίτερα ακριβό έργο που ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ, όπως σημειώνει ο Γ. Βασιλείου επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών απομάκρυνσης των αποβλήτων με κάθε νόμιμο τρόπο, «ωστόσο το θέμα της ασφάλειας αφορά αποκλειστικά την Πολιτεία».
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442