Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου τού Θανάση Γιαννακόπουλου ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.
Ομάδες, παράγοντες και ομοσπονδίες του ελληνικού αθλητισμού έσπευσαν να στείλουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και να εκφράσουν τον σεβασμό τους για τον Θανάση, όμως φόρο τιμής δεν απέτισαν μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση για τον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού, με τον πρόεδρο της λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, να εκφράζει τη λύπη του για τον χαμό ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του τόσο στο ελληνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Η ανακοίνωση της Euroleague:
«Εκφράζουμε τη λύπη μας καθώς το άθλημα έχασε σήμερα έναν άνθρωπο που ήταν απαραίτητος στην δημιουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες στο σύγχρονο μπάσκετ, τον Θανάση Γιαννακόπουλο.
Για πολλές γενιές φιλάθλων του μπάσκετ, είναι αδύνατο να διαχωρίσουν την επιτυχία του Παναθηναϊκού από την αφοσίωση και την αγάπη που έδειξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου στον σύλλογο.
Ο Θανάσης ήταν εκεί, πάντοτε δίπλα με τον αδερφό του, Παύλο, ώστε να εξασφαλίσουν πως στο παρκέ θα έρχονταν επιτυχίες και κάπως έτσι έθεσαν νέα δεδομένα για να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ. Θα λείψει πολύ στο μπάσκετ….
Ο θάνατός του έρχεται εννέα μήνες μετά από εκείνον του αδερφού του, του έτερου πατριάρχη του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της πιο επιτυχημένης πορείας που κατέγραψε ομάδα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Μαζί, τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα επίπεδα της Euroleague, όπου παραμένει σήμερα υπό την ηγεσία του γιου του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη».
Ο Τεό Μαλεντόν τόνισε μετά την πρόκριση επί της Βαλένθια ότι τα προβλήματα τραυματισμών θα πρέπει να αποτελέσουν έξτρα κίνητρο για τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.
Στον τελικό της Euroleague ο Σέρχιο Γιουλ αναμένεται να φτάσει σε συμμετοχές Final Four τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ρεάλ επί της Βαλένθια, ξεκαθάρισε πως ο Γκαρούμπα τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τον τελικό με τον Ολυμπιακό.