Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στo C4 Cactus το χρίσμα του πρώτου ηλεκτρoκίνητου Citroen
CXperience Concept

Στo C4 Cactus το χρίσμα του πρώτου ηλεκτρoκίνητου Citroen

H επόμενη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Citroen θα αναλάβει να συστήσει στο κοινό την ηλεκτροκίνηση δια χειρός Citroen, μένοντας πιστά στην σχεδιαστική διαφορετικότητα που έγινε συνώνυμη με τον πρώτο «Κάκτο».

Η νέα γενιά του C4 Cactus η οποία θα κάνει την εμφάνισή της το 2020 αναμένεται να επωμιστεί το βάρος των συστάσεων για την νέα εποχή ηλεκτροκίνησης της γαλλικής φίρμας η οποία προβλέπει μια τουλάχιστον έκδοση με κάποιας μορφής ηλεκτρικής τεχνολογίας για κάθε μοντέλο της γκάμας έως το 2025.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες, η νέα γενιά του C4 Cactus η οποία θα είναι διαθέσιμη από την «πρώτη ημέρα» και ως ηλεκτροκίνητη θα έχει ως αφετηρία την νέα ευέλικτη πλατφόρμα του PSA Group, CMP.

Βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πλατφόρμας η οποία θα αποτελέσει επίσης τη βάση για τις νέες γενιές των Opel Corsa και Peugeot 208, είναι ότι θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο συμβατικούς κινητήρες όσο και αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά σύνολα.

Πέρα από την ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα συμπληρώσει την γκάμα του νέου C4 εξαρχής, αποτελώντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Citroen, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά του γαλλικού μοντέλου, θα επωμιστεί επίσης το βάρος των συστάσεων του νέου σχεδιαστικού κώδικα της φίρμας όπως ακριβώς συνέβη και με το πρώτο C4 Cactus 2014.

CXperience Concept

Σύμφωνα με τις συστάσεις ο νέος σχεδιαστικός κώδικας της Citroen θα βασιστεί στο θεαματικό πρωτότυπο CXperience Concept που η γαλλική φίρμα παρουσίασε το 2016 στην έκθεση του Παρισιού και αναμένεται να εξασφαλίσει στο νέο C4 Cactus εξίσου εκκεντρικά χαρακτηριστικά με την πρώτη εκδοχή του «Κάκτου».

CXperience Concept

Μια πρώτη γεύση από τις ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές εξελίξεις στο σύμπαν της Citroen αναμένεται να πάρουμε από την έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο όπου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων, η γαλλική φίρμα θα παρουσιάσει ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο θα αναλάβει να αποτυπώσει το όραμα το Γάλλων για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Για την ακρίβεια, όπως έχουν αποκαλύψει στελέχη της Citroen, το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα διατηρήσει το πνεύμα του εμβληματικού 2CV μόνο που σε αντίθεση με τον μακρινό πρόγονό του που, αρχικά τουλάχιστον, σχεδιάστηκε με κριτήριο τις ανάγκες των ανθρώπων της υπαίθρου, θα στοχεύσει στην κάλυψη των αναγκών των σύγχρονων αστών.

Σε κάθε περίπτωση το πολύχρωμο δείγμα γραφής που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Citroen για το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολλά υποσχόμενο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω πρωτότυπο δεν θα είναι το μοναδικό που αναλάβει να συστήσει την επόμενη ημέρα της γαλλικής φίρμας, καθώς η Citroen έχει ήδη προαναγγείλει ένα δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2019 στην έκθεση της Σαγκάης, και θα επικεντρωθεί στην έννοια της αυτόνομης οδήγησης.

Εξ ου και το πρώτο δείγμα γραφής του συγκεκριμένου concept car αφορά την αποτύπωση ενός high tech αισθητήρα που βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου.

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024