Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικό μέλλον -και- για το Citroen C1

Ηλεκτρικό μέλλον -και- για το Citroen C1

Ηλεκτρικό προοιωνίζεται το μέλλον της τρίτης γενιάς του γαλλικού city car σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson,

Εκτός από μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα προστεθεί στις επιλογές της νέας γενιάς του C4 hatchback, η γαλλική φίρμα ετοιμάζει ένα ανάλογο μέλλον και για το μικρότερο μέλος της γκάμας της, C1, το οποίο όπως επιβεβαίωσε η επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson θα ακολουθήσει την ηλεκτρική οδό.

Με δεδομένο ωστόσο ότι το Citroen C1 μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα και πολλά από τα χαρακτηριστικά του με τα Peugeot 108 και Toyota Aygo και ότι κατασκευάζεται σε κοινοπραξία των Toyota, Peugeot, Citroen στην Τσεχία, μένει να αποδειχθεί κατά πόσο θα ισχύσει το ίδιο και για την ιαπωνική εκδοχή της αστικής τριπλέτας.

«Αν βρούμε μια κοινή στρατηγική, θα συνεχίσουμε. Αν τώρα έχουμε διαφορετική στρατηγική, θα μπορούσε να είναι ένας λόγος να σταματήσουμε», δήλωσε για το ζήτημα ο επικεφαλής της Toyota Europe, Didier Leroy, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι οι δύο πλευρές έχουν εξαιρετική συνεργασία.

Αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο η Toyota προτίθεται να επενδύσει στην εξέλιξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας που θα μπορούσε να δώσει μια αντίστοιχη έκδοση του Toyota Aygo, ο εξηλεκτρισμός του Peugeot 108 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος αν τελικώς ληφθεί η αντίστοιχη απόφαση για το Citroen C1.

Εξάλλου κατ΄αυτόν τον τρόπο η Peugeot θα αντικαταστήσει τα ηλεκτροκίνητα iOn και C-Zero τα οποία βασίζονται σε πλατφόρμα της Mitsubishi.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές των city-cars που δρομολογεί ο όμιλος PSA, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξοπλίζονται με μπαταρίες ιόντων λιθίου 20-30 kWh οι οποίες θα τους εξασφαλίζουν αυτονομία από 160 έως 200 χλμ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024