Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» για το 2020 το ηλεκτροκίνητο Opel eCorsa

«Κλείδωσε» για το 2020 το ηλεκτροκίνητο Opel eCorsa

Η Opel επισημοποίησε το χρονοδιάγραμμα άφιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Corsa ως μέλους της γκάμας της νέας γενιάς του γερμανικού supermini το οποίο θα αξιοποιήσει τεχνολογία του ομίλου PSA.

H γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε την παρουσία μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης στην γκάμα της νέας γενιάς τoυ supermini της η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις, θα κατασκευάζεται από το 2020 στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα και θα λανσαριστεί με τα διακριτικά eCorsa.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, τόσο η νέα γενιά του Corsa η οποία αναμένεται από το 2019 όσο και η ηλεκτροκίνητη έκδοση αναμένεται να έχουν ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική CMP του ομίλου PSA όπου πλέον ανήκει η Opel την οποία θα μοιραστούν με τα νέα Peugeot 208 και DS3 Crossback.

Η ηλεκτροκίνητη «εκδοχή» της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής η οποία επιγράφεται e-CMP αναμένεται να «δώσει» τέσσερα αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλα έως το 2021 στα οποία εκτός από το eCorsa συγκαταλέγονται ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της DS το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το DS3 Crossback, το νέο Peugeot 208 καθώς και ηλεκτρικό supermini από την Citroen.

Πλην των ευρύτερων σχεδίων του ομίλου PSA για τις φίρμες τις οποίες στεγάζει, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε ό,τι αφορά την Opel., εκτός από το eCorsa, η γκάμα της γερμανικής φίρμας θα εντάξει ακόμα τέσσερα μοντέλα με ηλεκτρική τεχνολογία έως το 2020 με απώτερο σκοπό, έως το 2024 να προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της.

Έτσι σε παράλληλο χρόνο με το Corsa αναμένεται να λανσαριστεί και η plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X η οποία ήδη βασίζεται στην ευέλικτη αρχιτεκτονική EMP2 του γαλλικού ομίλου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024