Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Refuse to lose

Refuse to lose

Ακόμα και με τρεις βασικούς παίκτες εκτός, ακόμα και σε μια κακή βραδιά, ακόμα και σε ένα ματς που τίποτα δεν προμήνυε πως θα φέρει βαθμολογικό όφελος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει... ατσαλάκωτος

Το είπε ο Φεντερίκο Μακέντα μετά το τέλος του παιχνιδιού και δεν είχε άδικο. «Refuse to lose» έλεγε ο Ιταλός επιθετικός που είχε βάλει ξανά το… λιθαράκι του. Τρίτο γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα δύο προηγούμενα χάρισαν 3 βαθμούς σε πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο. Αυτό κόντρα στην Τρίπολη χάρισε τον βαθμό στον Παναθηναϊκό σε μια έδρα δύσκολη, αλλά… καταπράσινη από το πράσινο «τσουνάμι» που κατέκλυσε ολόκληρη την πόλη.

Ο Ιταλός πήρε την μπάλα στο 91′ σε μια στιγμή που εκείνη έκαιγε, την έστησε στη βούλα του πέναλτι και ευστόχησε σαν… σε προπόνηση. Με μια απλότητα μεγάλου παίκτη. Που δεν καταλαβαίνει. Ο Μακέντα έβγαλε 90λεπτο, παρ’ όλο που δήλωνε πως δεν είναι έτοιμος ακόμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ακόμα ένα δείγμα πως όλοι οι παίκτες βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους.

Ο Δώνης χρειαζόταν να παίξει με δύο σέντερ φορ για να προσπαθήσει για την ισοφάριση και ο Καμπετσής ήταν ο μοναδικός στον πάγκο. Άρα θα έπρεπε και ο Ιταλός να μείνει στο γήπεδο μέχρι το τέλος. Για το ένα άγγιγμα που θα χάριζε τον βαθμό. Ήρθε με το πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάννης. Και ο Παναθηναϊκός έφυγε με βαθμολογικό όφελος γιατί είναι μια ομάδα που όπως λέει και ο τίτλος «αρνείται να χάσει».

Είναι σημαντικό διότι αυτή η ομάδα τώρα χτίζεται. Αυτά τα παιδιά τώρα δίνουν τα πρώτα τους παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα μαθαίνουν στον μεγάλο ανταγωνισμό. Και σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές κάνουν πορεία πρωταθλητισμού. Έχουν μαζέψει στο γήπεδο 16 βαθμούς. Έχουν κάνει τον αντίπαλο να τους σέβεται, έως και να τους φοβάται σε πολλές περιπτώσεις. Οι παίκτες του Αστέρα έδειχναν να τρέμουν στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν μετά το 1-1 μη τυχόν και χάσουν ένα παιχνίδι που μέχρι το 90′ ήταν δικό τους.

Αυτή η αίσθηση που βγάζει πλέον ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο, σε συνδυασμό με τη συσπείρωση που έχει φέρει στον κόσμο όλη του η εικόνα, σε κάνει να είσαι βέβαιος πως το άμεσο μέλλον θα έχει πολλά ακόμα να μας δείξει. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει στην Τρίπολη με τρεις απουσίες βασικότατων ποδοσφαιριστών: Μουνιέ, Κάτσε, Γιόχανσον. Δεν είναι και λίγο πράγμα.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024