Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην Ειρηνευτική Διαδικασία αλλά και τους ευρύτερους συσχετισμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας με τον παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.
Επίσης, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Λιβύη και το θέμα της εταιρικής σχέσης της ΕΕ με τις χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (AKE) μετά το 2020.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.