Επίθεση στη Μελβούρνη: «Σώματα εκσφενδονίζονταν παντού»
«Σώματα εκσφενδονίζονταν παντού», «το μόνο που άκουγες ήταν χτυπήματα και ουρλιαχτά», αναφέρουν κάποιες από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στην οδό Φλίντερ την ώρα που το λευκό αυτοκίνητο έπεφτε πάνω σε πεζούς στην Μελβούρνη.
«Σώματα εκσφενδονίζονταν παντού», «το μόνο που άκουγες ήταν χτυπήματα και ουρλιαχτά», αναφέρουν κάποιες από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στην οδό Φλίντερ την ώρα που το λευκό αυτοκίνητο έπεφτε πάνω σε πεζούς στην Μελβούρνη.
Από την επίθεση 14 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ανάμεσα τους ένα μικρό παιδί και δύο άνθρωποι έχουν συλληφθεί. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη για να συσχετίσουμε την επίθεση αυτή με τρομοκρατία», ανέφερε η αστυνομία της Μελβούρνης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν γνωστός στις αρχές, χρήστης ναρκωτικών και αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας.
«Δεν ήθελα τα παιδιά μου να δουν τίποτα. Απλά αρχίσαμε να τρέχουμε», ανέφερε μια μητέρα, η οποία βρισκόταν εκεί με τα δύο παιδιά της και συνέχισε: «ήθελα απλά να βρω το κοντινότερο κτίριο και να μπούμε μέσα».
«Πρώτα άκουσα τον ήχο, όταν γύρισα είδα ένα αυτοκίνητο να οργώνει τους περαστικούς και σώματα να εκσφενδονίζονται παντού», αναφέρει κάποιος.
«There was a big bang, and lots of screaming… I thought it might be a bomb. There was lots of dust rising,» Eyewitness Nicola speaks about what she saw at #Flinders St. Station to @kirstenaikenpic.twitter.com/NvIY9ScSXB
«Στην αρχή ακούστηκε σαν πυροβολισμός, μετά οι άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν», αναφέρει ακόμα ένας μάρτυρας.
«Είδα έναν άντρα, βρισκόταν σε υστερία, προσπαθούσε να καλέσει τη γυναίκα του. Δεν πίστευε τι είχε αντικρίσει και ότι δεν βρισκόταν ανάμεσα στα θύματα» είπε μια γυναίκα και συνέχισε: «δίπλα του μια ακόμα γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση υστερίας, ήξερε, όπως και εμείς ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε εμάς».
Ενώ ένας άλλος προσπάθησε να δώσει τη θετική πλευρά του συμβάντος: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Μελβούρνης, αφού για κάθε έναν που ήταν πεσμένος στο έδαφος ήταν από πάνω του άλλοι 3 που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.