Παραμένει η ανησυχία για την υγεία του βoρειοκορεάτη στρατιώτη
O βoρειοκορεάτης στρατιώτης, ο οποίος λιποτάκτησε και τραυματίστηκε σοβαρά όταν πυροβολήθηκε στα σύνορα από άλλους Βορειοκορεάτες στρατιώτες, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έπειτα από την δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του. Ο στρατιώτης, ο βαθμός και η ταυτότητα του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο την Δευτέρα.
O βoρειοκορεάτης στρατιώτης, ο οποίος λιποτάκτησε και τραυματίστηκε σοβαρά όταν πυροβολήθηκε στα σύνορα από άλλους Βορειοκορεάτες στρατιώτες, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έπειτα από την δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του.
Ο στρατιώτης, ο βαθμός και η ταυτότητα του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο την Δευτέρα.
Η σημερινή επέμβαση ήταν «επιτυχής» καθώς σταμάτησε η εσωτερική αιμορραγία και η κατάστασή του «σταθεροποιήθηκε πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής χειρουργός Λι Κουκ-γιόνγκ.
Ωστόσο δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και δεν έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο εξαιτίας τυχόν επιπλοκών από ένα βαρύ κάταγμα στο ισχίο και της πιθανότητας λοίμωξης, είπε ο Λι.
«Θα μπορέσουμε να σας πούμε έπειτα από περίπου δέκα ημέρες», είπε ο Λι στην ενημέρωση των δημοσιογράφων όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες επιβίωσής του.
Χθες Τρίτη, κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο στρατιώτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά οι γιατροί εκτιμούν ότι θα επιζήσει.
Ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης δέχθηκε περίπου 40 σφαίρες, εκ των οποίων οι έξι τον τραυμάτισαν.
Αρχικά οι γιατροί αφαίρεσαν πέντε σφαίρες από το σώμα του και μία ακόμη σήμερα.
Η Διοίκηση του ΟΗΕ στην Κορέα (UNC) περιέγραψε τις συνθήκες αυτής της λιποταξίας εξηγώντας ότι ο στρατιώτης έφτασε με ένα όχημα κοντά στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Αφού πέρασε τα σύνορα αναζήτησε καταφύγιο σε ένα κτίριο στη Νότια Κορέα.
Είναι πολύ σπάνιο Βορειοκορεάτες στρατιώτες να λιποτακτούν στη Νότια Κορέα από την «κοινή ζώνη ασφαλείας» στο Πανμουντζόμ, τον μόνο τομέα της αποστρατικοποιημένης ζώνης μεταξύ των δύο χωρών όπου βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο στρατιώτες και των δύο πλευρών.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442