Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου δασική έκταση στο χωριό Μαριές Ζακύνθου. Κατά
τη διάρκεια της νύχτας, όλοι οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας,
έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να την περιορίσουν και να μην κινδυνέψει
το χωριό.
Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου δασική έκταση στο χωριό Μαριές Ζακύνθου.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλοι οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να την περιορίσουν και να μην κινδυνέψει το χωριό.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair που πραγματοποιούν ρίξεις νερού.
Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο φοβούμενοι, αναζωπύρωση καθώς μετά το μεσημέρι προβλέπονται ισχυρότεροι άνεμοι στην περιοχή.
Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου εξήντα πυροσβέστες από την Ζάκυνθο, τα Λεχαινά, τον Πύργο και την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 20 οχήματα, 4 υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου, καθώς και υδροφόρες ιδιωτών οι οποίες όλο το βράδυ προμήθευαν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.