Ημερίδα για την «Οικογένεια και κοινή ανατροφή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»
Επ’ ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας και έντονης πολυεπίπεδης ενασχόλησης όσον αφορά, στη νομική κατοχύρωση της από κοινού επιμέλειας των παιδιών και από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Parenthood».
Επ’ ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας και έντονης πολυεπίπεδης ενασχόλησης όσον αφορά, στη νομική κατοχύρωση της από κοινού επιμέλειας των παιδιών και από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. στo Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Parenthood».
Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Αλέξη Πόνσε, το πρώτο του είδους στην Ελλάδα, το οποίο επεξηγεί σε τί ακριβώς συνίσταται η κοινή επιμέλεια και γιατί η θεσμοθέτησή της καθίσταται σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Κατά την «διαδρομή» του Parenthood, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, οικογενειακοί θεραπευτές, δικαστικοί λειτουργοί ακόμα και η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και βέβαια γονείς, παραθέτουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αναδεικνύοντας και τεκμηριώνοντας με ιδιαίτερα εμφατικό και επιστημονικό τρόπο την ανάγκη θεσμοθέτησης της κοινής επιμέλειας.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Μάρτιο, στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ με τίτλο «Eικόνες τον 21ο αιώνα».
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με ειδικούς επιστήμονες που θα παρευρίσκονται στο πάνελ των ομιλητών, προκειμένου να διαφωτίσουν και να αναδείξουν με τις γνώσεις τους τις πτυχές του θέματος της κοινής επιμέλειας.
Στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν οι:
- Χάρις Κατάκη Ψυχολόγος / Πρόεδρος Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων
- Aναστάσιος Κολούτσος Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
- Άννα Μαρία Κυριακοπούλου MSc Ψυχολόγος /Ειδική στην Τραυματοθεραπεία Ενηλίκων Εφήβων & Παιδιών
- Κωνσταντίνος Νίκου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ειδικός στην Τραυματοθεραπεία Ενηλίκων
- Αλέξης Πόνσε Σκηνοθέτης Parenthood
- Ελένη Μητσοπούλου Νομικός
- Μαίρη Γεωργιάδου Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων ΓΟΝ.ΙΣ
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βενιός, υπεύθυνος επικοινωνίας του ΓΟΝ.ΙΣ
health.in.gr
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
- Η Βρετανία στέλνει ελικόπτερα Wildcat στην Κύπρο – «Ναι» στις ΗΠΑ για χρήση των βάσεων για αμυντικές αποστολές
- Αυτές είναι οι φωτογραφίες της εκτέλεσης στην Καισαριανή – Τα ιστορικά ντοκουμέντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442