Ουδέν σχόλιο στην κυβέρνηση για τη νέα διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ
Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει την άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν τη διάταξη για το τέμενος της Αθήνας (την καταψήφισε και η Χρυσή Αυγή), αναγνωρίζοντας τις «ιδιαιτερότητες» των συμμάχων σε σειρά ζητημάτων. Είχε προηγηθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης και η μίνι θύελλα για δήλωση του Γιάννη Μουζάλα.
Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει την άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν τη διάταξη για το τέμενος της Αθήνας (την καταψήφισε και η Χρυσή Αυγή), αναγνωρίζοντας τις «ιδιαιτερότητες» των συμμάχων σε σειρά ζητημάτων.
Είχε προηγηθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης και η μίνι θύελλα για την εκ παραδρομής αναφορά του Γιάννη Μουζάλα σε «Μακεδονία», όταν σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε αναφερθεί στη στάση της ΠΓΔΜ την περίοδο των γεγονότων στην Ειδομένη.
Διαβάστε επίσης:
Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση δεν πανηγυρίζουν για το γεγονός πως η στάση των ΑΝΕΛ εκχωρεί το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στη συγκυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα ότι με τις ψήφους των λοιπών κομμάτων προωθούνται προοδευτικά νομοθετήματα.
Χαρακτηριστικό και το πρωτοσέλιδο της Αυγής: «Συναίνεση στο αυτονόητο».
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, για το Μαξίμου η συνολική συνέπεια που έχουν δείξει οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στηρίζοντας την κυβερνητική πλειοψηφία σε πολύ πιο κρίσιμες ψηφοφορίες είναι αρκετή για να μην μπαίνουν και άλλες σκιές στον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, σχολίασε στο ΒΗΜΑ 99,5: «Με τους ΑΝΕΛ δεν είμαστε ίδιο κόμμα. Δεν είμαστε ταυτόσημοι. Ωστόσο η διάσταση που βάλανε, δεν είναι η διάσταση που μπήκε και έγινε προσπάθεια να τους ταυτίσουν με τις πολιτικές της Χρυσής Αυγής.
» Η διάσταση που έβαλαν ήταν η ματιά ότι θα πρέπει να το δούμε μέσα από ένα συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο, δεν ήταν δηλαδή ουσιαστικά, κάθετα, όχι να μην υπάρχει λατρευτικός χώρος για τους μουσουλμάνους, έτσι όπως το έβαζαν, με κίνδυνο ισλαμοποίησης, όπως έλεγε η Χρυσή Αυγή. Το σκεπτικό τους αν διαβάσετε την ομιλία αλλά και τις παλαιότερες τοποθετήσεις τους, δηλώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνολική ευρωπαϊκή διάσταση, πράγμα με το οποίο , βεβαίως εγώ δεν συμφωνώ, αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
- Με νέο αεροσκάφος και δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε για το Νταβός ο Τραμπ
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442