Έως τις 20 του μήνα οι πρώτες πληροφορίες για τον νεκρό της Αμφίπολης
Έως τις 20 Ιανουαρίου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων για το σκελετό που βρέθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης. Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα δοθούν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μακροσκοπική μελέτη καθώς και πληροφορίες για το γεωφυσικό «σκανάρισμα» του λόφου.
Έως τις 20 Ιανουαρίου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων για το σκελετό που βρέθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης.
»» Το αφιέρωμα του in.gr στην Αμφίπολη
Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα δοθούν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μακροσκοπική μελέτη του οστεολογικού υλικού καθώς και πληροφορίες για το γεωφυσικό «σκανάρισμα» του λόφου.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το 2015, η κ.Μενδώνη επισήμανε ότι η ημερομηνία των ανακοινώσεων είχε προαναγγελθεί πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών.
Η μελέτη των επιστημόνων μπορεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα σχετικά με το νεκρό, όπως το φύλο και η ηλικία. Με γενετικές αναλύσεις μπορούν να αποκαλυφθούν και πληροφορίες για την αιτία θανάτου, τον τρόπο ζωής και τις ασθένειες που πιθανόν να είχε περάσει.
Ο σκελετός βρέθηκε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων ανήκει σε άνδρα.
Εντοπίστηκε από τους αρχαιολόγους κάτω από το διαταραγμένο δάπεδο του τρίτου θαλάμου, σε βάθος 1,6 μέτρων και σε κιβωτιόσχημο τάφο από πωρόλιθο στο εσωτερικό του οποίου είχε τοποθετηθεί ξύλινο φέρετρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παιδιά και social media: Οι Βρυξέλλες ανακοινώνουν ότι το app της ΕΕ για την επαλήθευση ηλικίας είναι έτοιμο
- Η Νέα Γενιά Ρολογιών της Rolex για το 2026
- Κατσανιώτης για Λαζαρίδη: Ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια παρουσία και τον δημόσιο λόγο του – Τι είπε για Σαμαρά
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκίνησε ξανά η δίκη – «Ανεπαρκής και πρόχειρη» η νοσηλεία του σύμφωνα με τον Εισαγγελέα
- Πικάσο εκατομμυρίων για 100 ευρώ: Στον υπερτυχερό Aρί Χονταρά ο πίνακας – Η αστεία αντίδραση του
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
- Bring the Spring OFFERS
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442