
Μικρές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο, στις 1.364 μονάδες
Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένες ρευστοποιήσεις βραχυχρονίων κερδών μετά την καταγραφή νέων υψηλών 34 μηνών. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την χθεσινή επιτυχή έκδοση ομολόγου της Πειραιώς. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.364,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,38%.
Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένες ρευστοποιήσεις βραχυχρονίων κερδών μετά την καταγραφή νέων υψηλών 34 μηνών.
Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την χθεσινή επιτυχή έκδοση ομολόγου της Πειραιώς.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.364,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,38%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 19 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.379,42 μονάδες (+0,72%) και κατώτερη τιμή στις 1.360,27 μονάδες (-0,68%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 114,46 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 1,82%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+1,99%) της Alpha Bank(+1,51%), της ΕΧΑΕ (+0,96%) της Coca Cola HBC (+0,83%), της MIG (+0,80%), της ΕΥΔΑΠ (+0,65%) και της Πειραιώς (+0,50%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-3,56%), της Folli Follie (-2,88%), της Τιτάν (-2,02%), της Μυτιληναίος (-1,67%), του ΟΤΕ (-1,56%), της Frigoglass (-1,50%) και των ΕΛΠΕ (-1,42%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,40%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,91%), των Τροφίμων (+0,85%),των Ασφαλειών (+0,67%) και της Τεχνολογίας (+0,60%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-3,55%), του Εμπορίου (-2,86%), των Προσωπικών Προϊόντων (-2,48%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,56%).
Μοιράσθηκαν οι κερδισμένες με τις χαμένες μετοχές. Ανοδικά κινήθηκαν 78 μετοχές, 78 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τηλέτυπος +19,44%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών +17,14%, Πήγασος +16,44%, Λανακάμ(κ) +9,84% και Βιοτέρ +9,68%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ναυτεμπορική -19,58%, PC Systems -19,32%, Spider -19,23%, Κυριακούλης -16,09% και ΣΙΔΜΑ -11,14%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
- Τι κρατάει χαμηλά την παραγωγικότητα: Οι 10 +1 πληγές που βαθαίνουν το χάσμα ΕΕ-ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442