Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του αμερικανικού ΟΠΕΝ. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, ο Σέρβος πρωταθλητής, επικράτησε στον ημιτελικό του Ελβετού, Στάνισλας Βαβρίνκα με 2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 6-4.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του αμερικανικού ΟΠΕΝ. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, ο Σέρβος πρωταθλητής, επικράτησε στον ημιτελικό του Ελβετού, Στάνισλας Βαβρίνκα.
O Σέρβος χρειάσθηκε 4 ώρες και 9 λεπτά σκληρής μάχης και πανηγύρισε με 2-6, 7-6(4), 3-6, 6-3, 6-4, ενώ διεύρυνε το σερί του απέναντι στον Ελβετό στις 11 σερί νίκες (13-2 το συνολικό σκορ…) και προκρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και πέμπτη συνολικά στον τελικό του αμερικάνικου όπεν (2007, 2010, 2011, 2012 οι προηγούμενες).
Στον άλλο ημιτελικό παίζουν οι Ράφαελ Ναδάλ-Ρισάρντ Γκασκέ.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.