«Ομάδα χωρίς εγωισμούς», λέει ο Λο για το 2-0 επί της Εφές
«Ένα γκρουπ παικτών χωρίς εγωισμούς» χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Έισι Λο, λόγος για τον οποίο απολαμβάνει να φορά τη φανέλα αυτής της ομάδας. Την επομένη του 2-0 από τους «ερυθρόλευκους» επί της Αναντολού Εφές, ο Λο τόνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ πως τα ριμπάουντ ήταν ο τομέας «κλειδί» της χθεσινής άνετης επικράτησης στο ΣΕΦ και εξήγησε πως «όπλο» αυτής της ομάδας είναι η συνύπαρξη πολλών μεγάλων παικτών στο ρόστερ. Δεν έκρυψε πως στόχος τώρα είναι μία τρίτη νίκη στην Κωνσταντινούπολη και βέβαια η πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου (10-12 Μαϊου).
«Ένα γκρουπ παικτών χωρίς εγωισμούς» χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Έισι Λο, λόγος για τον οποίο απολαμβάνει να φορά τη φανέλα αυτής της ομάδας. Την επομένη του 2-0 από τους «ερυθρόλευκους» επί της Αναντολού Εφές, ο Λο τόνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ πως τα ριμπάουντ ήταν ο τομέας «κλειδί» της χθεσινής άνετης επικράτησης στο ΣΕΦ και εξήγησε πως «όπλο» αυτής της ομάδας είναι η συνύπαρξη πολλών μεγάλων παικτών στο ρόστερ.
Στάθηκε στον νεαρότερο της… παρέας, τον Δημήτρη Κατσίβελη που έχει βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό στους δύο αγώνες πλέι οφ με την τουρκική ομάδα, και προέβλεψε πως θα έχει ένα λαμπρόν μέλλον. Δεν έκρυψε πως στόχος τώρα είναι μία τρίτη νίκη στην Κωνσταντινούπολη και βέβαια η πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου (10-12 Μαϊου). Αποστολή δύσκολη, όπως εξήγησε, όχι όμως και ακατόρθωτη, γιατί «ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά τώρα!»
«Το κλειδί ήταν τα ριμπάουντ», εξήγησε ο Λο για το πώς έφτασε στο 2-0 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός και πρόσθεσε: «Όταν καταφέραμε να ελέγξουμε τον συγκεκριμένο τομέα, επιβάλλαμε το ρυθμό μας, σταματήσαμε το δικό τους και είχαμε ένα εκπληκτικό κοινό να μας παρακινεί. Βέβαια, εκείνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Αναμενόμενο, αφού έχαναν με 1-0 και ήταν μεγάλη ευκαιρία τους για το «break»! Όμως, η αντίδρασή μας ήταν η σωστή, δεν τα χάσαμε, παλέψαμε και γυρίσαμε γρήγορα το παιχνίδι υπέρ μας».
Στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές, ήταν ο Πρίντεζης αυτός που σήκωσε το βάρος στην επίθεση κάνοντας προσωπικό ρεκόρ στη διοργάνωση με 26 πόντους. Χθες, ο Ολυμπιακός επέδειξε πολυφωνία στο σκοράρισμα: «Ακριβώς», μας διέκοψε ο Έισι Λο. «Έχει τόσους μεγάλους παίκτες αυτή η ομάδα που δεν ξέρεις ποιος θα σκοράρει κάθε βραδιά. Έχεις τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, εμένα, τον Κάιλ Χάινς, τον Παπανικολάου, τον Περπέρογλου, τον Άντιτς. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ κι αυτό μας βοηθά πολύ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος των επιτυχιών μας».
Ο Λο προειδοποίησε στη συνέχεια: «Όμως, η σειρά δεν έχει τελειώσει. Τώρα πάμε στην έδρα τους, όπου θα έχουν εκείνοι το πλεονέκτημα του κόσμου τους. Θα είναι δύσκολο να νικήσουμε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είμαι αισιόδοξος γιατί παίζουμε πολύ καλά τώρα. Στόχος μας -χωρίς αμφιβολία- είναι να πετύχουμε μία τρίτη νίκη στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και να προκριθούμε στο Λονδίνο. Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση τώρα όσον αφορά την πρόκριση στο φάιναλ φορ».
Στη συνέχεια στάθηκε στη συνεισφορά του νεαρού Δημήτρη Κατσίβελη: «Νομίζω το κλειδί είναι η αυτοπεποίθηση. Είναι ένα νέο παιδί και χρειάζεται να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Όσο παίζει, τόσο καλύτερος θα γίνεται. Διαθέτει ό,τι χρειάζεται ένας πόιντ γκαρντ. Μπορεί να πασάρει εξαιρετικά, να σουτάρει, είναι πολύ αθλητικός, πιέζει στην άμυνα. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή του και όπως είπα αυτό θα γίνει μόνο μέσα από χρόνο συμμετοχής. Έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».
Ο Έισι Λο είναι δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και έχει πετύχει ό,τι λαχταρούσαν πολλοί πρώην παίκτες αυτής της ομάδας στο παρελθόν χωρίς επιτυχία. Στέφθηκε πρωταθλητής Ευρωλίγκας στον πρώτο χρόνο του εδώ και σήμερα βρίσκεται μία νίκη μακριά από ένα δεύτερο φάιναλ φορ με τους «ερυθρόλευκους»: «Αυτά ονειρεύεται κάθε παίκτης: τίτλους, φάιναλ φορ, τελικούς. Η αλήθεια είναι πως απολαμβάνω να παίζω μπάσκετ στον Ολυμπιακό. Είμαστε ένα γκρουπ παικτών χωρίς εγωισμούς, συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να βρούμε το σωστό σύστημα κάθε φορά για να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν εκπληκτική αίσθηση πέρυσι να είμαι πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη και γι΄αυτό επέλεξα να παραμείνω εδώ για μία ακόμη σεζόν. Είμαστε περίπου οι ίδιοι παίκτες με πέρυσι, είχαμε και φέτος τα σκαμπανεβάσματά μας όπως πέρυσι και ας ελπίσουμε πως θα έχουμε και το ίδιο αποτέλεσμα».
Στο τέλος, τον ρωτήσαμε για το «break» του Παναθηναϊκού στη Βαρκελόνη. «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρωνόμαστε σ΄αυτούς. Μόνο σ΄εμάς. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον επόμενο αγώνα με την Εφές και με τον Παναθηναϊκό θα ασχοληθούμε, όταν θα τους αντιμετωπίσουμε ξανά για το ελληνικό πρωτάθλημα», απάντησε ο Αμερικανός.