Δεν θα αυξηθεί η βοήθεια προς την Κύπρο, λέει το Λουξεμβούργο
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αυξήσουν την συμβολή τους -ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ- στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, παρά τις πληροφορίες ότι το κόστος διάσωσης της Κύπρου θα είναι τελικά υψηλότερο από το αναμενόμενο.
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αυξήσουν την συμβολή τους -ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ- στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, παρά τις πληροφορίες ότι το κόστος διάσωσης της Κύπρου θα είναι τελικά υψηλότερο από το αναμενόμενο.
«Πιστεύω ότι η (πολιτική) θέση θα είναι ότι το ύψος της συμβολής θα παραμείνει στα 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου στο γερμανικό ραδιόφωνο από το Δουβλίνο όπου διεξάγεται την Παρασκευή η σύνοδος του Eurogroup.
Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ενδεχομένως θα μειώσει τις ανάγκες χρηματοδότησης και η λήψη άλλων μέτρων θα συμβάλει στην πλήρωση του κενού, είπε ο Λικ Φρίντεν.
Αρχικά η Κύπρος επρόκειτο να συμβάλει με 7 δισ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αυξηθεί σε 13 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός πακέτου διάσωσης που αναμένεται να είναι συνολικού ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Γνωρίζω ότι πλέον οι ανάγκες χρηματοδότησης είναι κάπως ψηλότερες για την περίοδο 2013-2016, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο», είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του
- Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Σάκκαρη και η ανάγκη για βαθμούς (vids)
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του κουρέα επειδή δεν του άρεσε… το κούρεμα
- Μιλάνο: Τι έχουν τα έρμα και…σπάνε; Τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποδεικνύονται εύθραυστα
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε χρήματα από ΙΧ – Παρακολουθούσαν τους οδηγούς και έσκαγαν τα λάστιχα
- ΕΚΑ: Παναττική απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου
- Κανδύλας: «Το Κύπελλο στο χάντμπολ είναι αφιερωμένο στα θύματα της Θύρας 7» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442