
Με την βούλα των πολιτικών αρχηγών η συγχώνευση Εθνικής – Eurobank
Την απόφαση για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank επαναβεβαίωσαν κατά τη σύσκεψή τους την Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί. Το θέμα θα εξετασθεί σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικα.
Την απόφαση για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank επαναβεβαίωσαν κατά τη σύσκεψή τους την Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί. Το θέμα θα εξετασθεί σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικα.
Η αγορά αναμένει την οριστική διευθέτηση της συγχώνευσης και τη σχετική διαβεβαίωση μετά τις επαφές με την τρόικα παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές στο σύνολό τους επισημαίνουν πως η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί και πως η συμφωνία είναι μη αναστρέψιμη.
Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, όπως και το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμούν πως η συγχώνευση θα προχωρήσει κανονικά.
Η αγορά από την πλευρά της επισημαίνει πως η όποια αβεβαιότητα πρέπει άμεσα να αρθεί και να πάψει να αναπαράγεται και ως εκ τούτου εκτιμάται πως μέχρι τη Δευτέρα το θέμα θα έχει λήξει οριστικώς και αμετακλήτως.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών θα έχει λήξει στο τέλος του Μαΐου ή στις αρχές του Ιουνίου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442