Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Λύσεις για το κόστος ενέργειας ζήτησε ο ΣΕΒ από τον Γιάννη Στουρνάρα

Λύσεις για το κόστος ενέργειας ζήτησε ο ΣΕΒ από τον Γιάννη Στουρνάρα

Λύσεις για το κόστος ενέργειας που πλήττει την ελληνική βιομηχανία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου στο οποίο επίσημος προσκεκλημένος είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε πως το πρόβλημα της αγοράς ενέργειας απειλεί να γονατίσει όσες βιομηχανίες απομένουν, σημειώνοντας πως ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει τη λύση από την κυβέρνηση.

Λύσεις για το κόστος ενέργειας που πλήττει την ελληνική βιομηχανία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ στο οποίο επίσημος προσκεκλημένος είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε πως το πρόβλημα της αγοράς ενέργειας απειλεί να γονατίσει όσες βιομηχανίες απομένουν, σημειώνοντας πως ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει τη λύση από την κυβέρνηση.

«Θέλω να προειδοποιήσω ότι η ελληνική βιομηχανία δεν θα δεχτεί μισιακές λύσεις και εκπτώσεις σ’ ένα θέμα που αφορά την ίδια την επιβίωσή της», τόνισε για το θέμα ο επικεφαλής του ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του προγράμματος ο κ. Δασκαλόπουλος είπε πως για πρώτη φορά, υπάρχει φως στον ορίζοντα, ωστόσο συμπλήρωσε πως «έχουμε μπροστά μας ανηφόρα».

Όπως τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος η επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι πύρρειος νίκη αν συνεχιστεί η ύφεση και επεσήμανε πως από τις περικοπές και τους φόρους πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά προς τον περιορισμό του κράτους, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη φορολογική δικαιοσύνη.

«Άλλος δρόμος για την ανάπτυξη δεν υπάρχει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο επικεφαλής του ΣΕΒ είπε πως καταδεικνύει τα όρια της αντοχής των λαών και τα όρια μιας λιτότητας που αποσταθεροποιεί ευθέως το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα.

«Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη, πρέπει να πάρει και η Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο