
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ένα οριστικό τέλος στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς
Σημειώστε την ημερομηνία 11 Μαρτίου 2013, γιατί από τότε και στο εξής, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πωλήσει νέα καλλυντικά προϊόντα και συστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα πρέπει να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Σημειώστε την ημερομηνία 11 Μαρτίου 2013, γιατί από τότε και στο εξής, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πωλήσει νέα καλλυντικά προϊόντα και συστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα πρέπει να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Η απαγόρευση επηρεάζει όλα τα καλλυντικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από σαπούνι μέχρι οδοντόκρεμες και ταυτόχρονα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα παγκοσμίως υποστηρίζοντας την ομορφιά χωρίς βαναυσότητα σε ζώα και καλεί χώρες όπως η Κίνα, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, να ανταποκριθούν και αυτοί στην απαγόρευση.

Το 1993, η The Body Shop, η πρώτη εταιρία ομορφιάς που ανέλαβε δράση ενάντια στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, στήριξε την εκστρατεία ζητώντας τη γραπτή υποστήριξη των πελατών της σε όλη την Ευρώπη. Τρία χρόνια αργότερα, η ιδρύτρια της εταιρείας Dame Anita Roddick συγκέντρωσε τα μέλη της ECEAE και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία αναφορά που περιείχε 4 εκατομμύρια υπογραφές.
Η Chief Executive της Cruelty Free International, Michelle Thew αναφέρει: “Πρόκειται πραγματικά για ένα ιστορικό γεγονός που αποτελεί το αποκορύφωμα 20 χρόνων εκστρατειών. Τώρα θα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα το όραμά μας σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι και ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί αυτό το παράδειγμα.”
O Paul McGreevy, International Values Director της The Body Shop απέτισε φόρο τιμής στους πελάτες που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν την εκστρατεία της εταιρίας ενάντια στα πειράματα σε ζώα και ανέφερε: “Αυτό το μεγάλο επίτευγμα στην Ευρώπη είναι μόνο το κλείσιμο ενός κεφαλαίου. Το μέλλον της ομορφιάς ανά τον κόσμο πρέπει να είναι χωρίς βαναυσότητα σε ζώα.”
Προσυπογράφω…
vita.gr
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)








![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)




























![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442