
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ένα οριστικό τέλος στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς
Σημειώστε την ημερομηνία 11 Μαρτίου 2013, γιατί από τότε και στο εξής, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πωλήσει νέα καλλυντικά προϊόντα και συστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα πρέπει να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Σημειώστε την ημερομηνία 11 Μαρτίου 2013, γιατί από τότε και στο εξής, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πωλήσει νέα καλλυντικά προϊόντα και συστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα πρέπει να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Η απαγόρευση επηρεάζει όλα τα καλλυντικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από σαπούνι μέχρι οδοντόκρεμες και ταυτόχρονα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα παγκοσμίως υποστηρίζοντας την ομορφιά χωρίς βαναυσότητα σε ζώα και καλεί χώρες όπως η Κίνα, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, να ανταποκριθούν και αυτοί στην απαγόρευση.

Το 1993, η The Body Shop, η πρώτη εταιρία ομορφιάς που ανέλαβε δράση ενάντια στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, στήριξε την εκστρατεία ζητώντας τη γραπτή υποστήριξη των πελατών της σε όλη την Ευρώπη. Τρία χρόνια αργότερα, η ιδρύτρια της εταιρείας Dame Anita Roddick συγκέντρωσε τα μέλη της ECEAE και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία αναφορά που περιείχε 4 εκατομμύρια υπογραφές.
Η Chief Executive της Cruelty Free International, Michelle Thew αναφέρει: “Πρόκειται πραγματικά για ένα ιστορικό γεγονός που αποτελεί το αποκορύφωμα 20 χρόνων εκστρατειών. Τώρα θα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα το όραμά μας σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι και ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί αυτό το παράδειγμα.”
O Paul McGreevy, International Values Director της The Body Shop απέτισε φόρο τιμής στους πελάτες που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν την εκστρατεία της εταιρίας ενάντια στα πειράματα σε ζώα και ανέφερε: “Αυτό το μεγάλο επίτευγμα στην Ευρώπη είναι μόνο το κλείσιμο ενός κεφαλαίου. Το μέλλον της ομορφιάς ανά τον κόσμο πρέπει να είναι χωρίς βαναυσότητα σε ζώα.”
Προσυπογράφω…
vita.gr
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
- Αγρότες: Μετά την Πρωτοχρονιά αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων – Την ίδια συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442