Το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, οι «Καρέκλες», ανεβαίνει μέσα από τη φρέσκια και ανατρεπτική ματιά του σκηνοθέτη Ευριπίδη Λασκαρίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Όλια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος που για πρώτη φορά βρίσκονται μαζί συμπρωταγωνιστές στη σκηνή. Θέατρο Ροές από 9/11. Το εμβληματικό έργο του γαλλο-ρουμάνου συγγραφέα Ευγένιου Ιονέσκο, οι «Καρέκλες», ανεβαίνει στο […]
Το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, οι «Καρέκλες», ανεβαίνει μέσα από τη φρέσκια και ανατρεπτική ματιά του σκηνοθέτη Ευριπίδη Λασκαρίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Όλια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος που για πρώτη φορά βρίσκονται μαζί συμπρωταγωνιστές στη σκηνή. Θέατρο Ροές από 9/11.
Το εμβληματικό έργο του γαλλο-ρουμάνου συγγραφέα Ευγένιου Ιονέσκο, οι «Καρέκλες», ανεβαίνει στο θέατρο Ροές μέσα από τη φρέσκια και ανατρεπτική ματιά του νέου και ταλαντούχου σκηνοθέτη Ευριπίδη Λασκαρίδη. Τους δύο σπουδαίους ρόλους ερμηνεύουν η Όλια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος που για πρώτη φορά μετά από πολλές συνεργασίες στον κινηματογράφο βρίσκονται μαζί συμπρωταγωνιστές στη σκηνή.
Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο το 1952, μια τραγική φάρσα, όπου τραγικοί και γκροτέσκοι τόνοι εναλλάσσονται δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χιούμορ και μεγάλης έντασης.
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει: Οι “Καρέκλες” του Ιονέσκο είναι μία “μεταφυσική φάρσα” στην οποία δύο ξεχασμένοι γέροι 98 ετών, ως άλλοι Αδάμ και Εύα μακριά από τον προ πολλού χαμένο παράδεισό τους, βάζουν μπρος τη φαντασία τους, τόσο παιδική όσο και δαιμόνια, προκειμένου να κρατηθούν λίγο ακόμη στη ζωή. Ακριβώς εξήντα χρόνια μετά την πρεμιέρα του έργου, σε μια Ελλάδα που αφήνει πίσω της τη χρυσή εποχή της σύγχρονης ευημερίας -και σχεδόν αλαζονικής αισιοδοξίας- βρίσκω το έργο περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Οι «Καρέκλες» θα παρουσιάζονται από 9 Νοεμβρίου στο θέατρο Ροές, τη νέα σκηνή του θεατρικού οργανισμού Ακροπόλ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.