Τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία συζήτησαν Σαμαράς – Προβόπουλος
Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία απασχόλησαν τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, και τον διοικητή της ΤτΕ Γ.Προβόπουλο στη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Η εξασφάλιση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι, άλλωστε, καθοριστική για τις τράπεζες αφού μέσω αυτής θα προέλθουν τα κονδύλια για την ανακεφαλαιποίησή τους. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, στον απόηχο της συμφωνίας με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για τα μέτρα και εν όψει της επιστροφής της τρόικας τη Δευτέρα.
Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία απασχόλησαν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκεσε μία ώρα.
Η εξασφάλιση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι, άλλωστε, καθοριστική για τις τράπεζες αφού μέσω αυτής θα προέλθουν τα κονδύλια για την ανακεφαλαιποίησή τους.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως το μεγαλύτερο μέρος της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα.
Μετά τη συνεργασία με τον Γ.Προβόπουλο, ο πρωθυπουργός είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, στον απόηχο της σημερινής συμφωνίας τουλάχιστον για τους βασικούς άξονες του πακέτου των επώδυνων μέτρων με τους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση και εν όψει της επιστροφής της τρόικας τη Δευτέρα, οπότε και ξεκινά η τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων πριν το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.