Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αγγλία και Ισπανία παίζουν μπάλα

Αγγλία και Ισπανία παίζουν μπάλα

Δύο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκινούν σήμερα, Σάββατο. Premier league και Primera division ανοίγουν την αυλαία τους με τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη να δίνουν ραντεβού για τους τίτλους των πρωταθλημάτων τους. Στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάρει μία γεύση από την αντιπαλό του, Μάλαγα, στα πλέι οφ του Champions League. Στην Αγγλία λείπει το ντέρμπι. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα...

Μετά από ένα… ήσυχο καλοκαίρι, το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανοίγει αύριο την αυλαία του, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να απέχουν παρασάγγας από τις υπόλοιπες ομάδες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μονομαχήσουν και φέτος για τον τίτλο.

Οι «μερένγκες» συνεχίζουν ουσιαστικά χωρίς αλλαγές (εκτός αν ευοδωθεί το «φλερτ» με τον Λούκα Μόντριτς), με στόχο να διατηρήσουν τα ηνία εντός των συνόρων και να ανέβουν ξανά -για πρώτη φορά από το 2002- στην κορυφή της Ευρώπης. Από την άλλη πλευρά, η μεγαλύτερη αλλαγή στους «μπλαουγκράνα» έχει να κάνει με την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα από τον πάγκο και την αντικατάστασή του από τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος πάντως δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή του προκατόχου του. Σε ό,τι αφορά το έμψυχο υλικό, η μοναδική σημαντική προσθήκη είναι εκείνη του Ζόρντι Αλμπα από τη Βαλένθια.

Από τους υπόλοιπους, η Βαλένθια ξεκινά τη σεζόν με νέο τεχνικό τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, χωρίς τον Ζόρντι Αλμπα αλλά με την προσθήκη του Φερνάντο Γκάγκο από τη Ρεάλ. Η Μάλαγα, τέταρτη πέρυσι και αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει αποδυναμωθεί αισθητά, ενώ με νέο πρόσωπο αναμένεται να εμφανιστεί η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ Ατλέτικο Μαδρίτης. Με στόχο να επιστρέψει στην πρώτη τετράδα μπαίνει στη νέα σεζόν η Σεβίλη, η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα είναι ανταγωνιστική ακόμη κι αν φύγει ο Χάβι Μαρτίνεθ (ενδιαφέρεται η Μπάγερν), ενισχυμένη εμφανίζεται η Σαραγόσα, ενώ δυναμικά επιστρέφει στην πριμέρα ντιβιζιόν, μετά από απουσία ενός έτους, η Λα Κορούνια.

Η πρώτη… σέντρα του πρωταθλήματος δίνεται αύριο στις 20:00 στο «Μπαλαϊδος» του Βίγκο, όπου η Θέλτα (άλλη μία επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία) υποδέχεται τη Μάλαγα, τέσσερις ημέρες πριν η τελευταία φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Το μεγάλο ματς της πρεμιέρας γίνεται την Κυριακή στο «Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ υποδέχεται τη Βαλένθια, ενώ την ίδια ημέρα η Μπαρτσελόνα περιμένει στο «Καμπ Νου» τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο
20:00 Θέλτα Βίγκο – Μάλαγα
22:00 Σεβίλλη – Χετάφε
Κυριακή
00:00 Μαγιόρκα – Εσπανιόλ
20:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια
20:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μπέτις
22:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ
Δευτέρα
00:00 Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης
20:00 Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Οσασούνα
22:00 Ράγιο Βαγεκάνο – Γρανάδα
Τρίτη
00:00 Ρεάλ Σαραγόσα – Βαγιαδολίδ

Στην premier league

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αρχίζει το Σάββατο, με τις 20 μονομάχους της premier league να είναι έτοιμες, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, για την έναρξη της σεζόν 2012-2013. Μια σεζόν της οποίας ο «πρόλογος» δεν έκρυβε μεταγραφικές εκπλήξεις, καλοκαιρινά σίριαλ και απρόσμενες εξελίξεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλη η off-season (όπως αποκαλούν οι Αγγλοι το διάστημα μεταξύ δύο αγωνιστικών περιόδων) διασώθηκε από τη μεταγραφή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αποχώρηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά από την Τσέλσι, με προορισμό την Σανγκάη ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του καλοκαιριού. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται η δραστηριοποίηση της πρωταθλήτριας, Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προφανώς θα περιμένει μέχρι την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου για να διαπιστώσει πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του.

Ερωτηματικό είναι η Αρσεναλ που για ακόμα μία χρονιά αποχωρίζεται τον αρχηγό της (πέρυσι ήταν ο Φάμπρεγας, φέτος ο Φαν Πέρσι), αλλά και η Τότεναμ με τον Αντρέ Βίλας-Μπόας στον πάγκο της. Όσο για τη Λίβερπουλ, όταν ο ίδιος ο προπονητής της, Μπρένταν Ρότζερς, θέτει ως στόχο την τετράδα, τότε οι υπόλοιποι δεν μπορούν να βάλουν τον πήχη πιο ψηλά!

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
17:00 Άρσεναλ – Σάντερλαντ
17:00 Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα
17:00 Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ
17:00 Ρέντινγκ – Στόουκ
17:00 Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς – Σουόνσι
17:00 Φούλαμ – Νόριτς Σίτι
19:30 Νιουκάστλ – Τότεναμ
Κυριακή
15:30 Γουίγκαν – Τσέλσι
18:00 Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον
Δευτέρα
22:00 Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο