Κατάργηση όλων των επιτροπών και γραμματειών, πλην ΣΔΟΕ, ζητεί ο Σαμαράς
Σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι με εντολή του κ. Σαμαρά προς τους υπουργούς καταργούνται όλες οι αμειβόμενες επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι ειδικές γραμματείες. Εξαιρείται το ΣΔΟΕ και άλλες ειδικές γραμματείες που «δεν μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τους».
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι με εντολή του κ. Σαμαρά προς τους υπουργούς, καταργούνται όλες οι αμειβόμενες επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι ειδικές γραμματείες.
Η ανασυγκρότηση των όποιων γραμματειών και επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση, αναφέρεται στην ανακοίνωση με τη διευκρίνιση πως η απόφαση αυτή δεν ισχύει για ειδικές γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ.
Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό, καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο συγκεκριμένος νόμος για την κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών ισχύει από το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
- Profession: Santa Claus
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442