Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό, επαναλαμβάνει η Αλέκα Παπαρήγα
Ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε καταρχήν να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Μνημονίου ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η γγ του ΚΚΕ επανέλαβε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα πάψει να υπάρχει το Μνημόνιο και όχι με τα περί αναδιαπραγματεύσεων και αλλαγών. Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εξαπατά το λαό και εκβιάζει το ΚΚΕ για τα περί συνεργασίας.
Ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε καταρχήν να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Μνημονίου ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η ίδια απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις και άσκησε κριτική τόσο προς τη δεξιά -η οποία επαναφέρει τον αντικομμουνισμό- όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι θα πράξει το ΚΚΕ αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα φέρει πρόταση νόμου για κατάργηση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν θα έχει αντίρρηση να την ψηφίσει, αρκεί να μην έχει «ήξεις-αφήξεις».
Αναφερόμενη στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτό που λέει ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στον λαό είναι: «Κάτσε καλά και περίμενε να αλλάξει η στρατηγική της ΕΕ» για να υποστηρίξει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, καθώς η ΕΕ έχει συγκεκριμένο ταξικό χαρακτήρα, ο οποίος «δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξει η κατάσταση σε κάθε κράτος- μέλος».
Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η κεντροδεξιά «εκφοβίζει», ο ΣΥΡΙΖΑ «εφησυχάζει και εξαπατά» τον λαό «και εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην εξαπάτηση».
Σημείωσε δε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί με αντάλλαγμα κάποια υπουργεία, να εξαπατήσει τον λαό, κάτι που, όπως είπε, θα αφόπλιζε και το λαϊκό κίνημα.
Επισήμανε δε ότι το ΚΚΕ δεν σκέφτηκε ποτέ να υποχρεώσει σε συνεργασία τον ΣΥΡΙΖΑ όταν εκείνος είχε πολύ κατώτερα ποσοστά ή ακόμα βρισκόταν και εκτός Βουλής.
«Το ΚΚΕ ούτε εκβιάζεται, ούτε καταθέτει τα όπλα, ούτε μπαίνει στο τσεπάκι του καθενός» είπε η κ. Παπαρήγα.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επέμεινε στη θέση της για κατάθεση της διερευνητικής εντολής εφόσον τη λάμβανε και προσέθεσε ότι «αυτοί που τις πήραν είτε ήθελαν τη συνεργασία γιατί δεν είχαν διαφορές μεταξύ τους, είτε ήθελαν να αξιοποιήσουν το τριήμερο για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
- Η Βρετανία στέλνει ελικόπτερα Wildcat στην Κύπρο – «Ναι» στις ΗΠΑ για χρήση των βάσεων για αμυντικές αποστολές
- Αυτές είναι οι φωτογραφίες της εκτέλεσης στην Καισαριανή – Τα ιστορικά ντοκουμέντα
- Collapse: data.models.worlds – Μια έκθεση για την τεχνολογία και τα όρια του σύγχρονου κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442