Στις θέσεις της ΓΕΝΟΠ για το μέλλον της ΔΕΗ απέδωσε ο Ν.Φωτόπουλος τον «πόλεμο λάσπης»
Στις θέσεις που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, του μνημονίου και του τρόπου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν.Φωτόπουλος την επίθεση που υφίσταται η Ομοσπονδία. Ο ίδιος άσκησε δριμύτατη κριτική στον Γενικό Επιθεωρή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ για τις διαφορές μεταξύ των τιμολογίων είπε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φοροδιαφυγή των εταιρειών που εμπλέκονται.
Στις θέσεις που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, του μνημονίου και του τρόπου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος την επίθεση που υφίσταται η Ομοσπονδία.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Φωτόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι η γενική διεύθυνση Ενέργειας της Κομισιόν με επιστολή της προς τη διοίκηση της ΔΕΗ την περασμένη Τρίτη 3 Απριλίου ζητά τις απόψεις της για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο 1 και 2, Μελίτη και Μεγαλόπολη 3) που περιλαμβάνονται -κατά τη ΓΕΝΟΠ- στην πρόταση της κυβέρνησης προς την ΕΕ.
Η πρόταση για πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ περιλαμβάνεται στο «πακέτο» απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και στο μνημόνιο και συνοδεύεται επίσης από πρόταση για ανταλλαγή ενέργειας (swap) μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων, από τις μονάδες της Καρδιάς 1 και 2.
Η ΔΕΗ, είπε ο κ. Φωτόπουλος επικαλούμενος το έγγραφο της Κομισιόν, έχει περιθώριο ως τις 20 Απριλίου να απαντήσει. Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα ζητήσει μετάθεση στις υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες του Αμυνταίου, για την οποία πάντως προειδοποίησε με σκληρές κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μίλησε σήμερα για χυδαίες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας τις οποίες απέδωσε, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού σε βάρος τη ΔΕΗ και υπέρ ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία, για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της εταιρίας ΑΤΕ, για το ασφαλιστικό.
Την απέδωσε επίσης στην προσφυγή κατά του μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στις κινητοποιήσεις κατά του τέλους ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Για τις καταγγελίες και τα τιμολόγια
Επί της ουσίας των καταγγελιών για τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι το πόρισμα του ελέγχου που έκανε το ΣΔΟΕ «αποτελεί ηθική δικαίωση της ΓΕΝΟΠ και κόλαφο για τους λασπολόγους που θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγνώμη».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ το πόρισμα αναφέρει ότι δεν διαπιστώθηκε λήψη εικονικών τιμολογίων, ούτε υπερτιμολογήσεις.
Υπάρχουν ωστόσο διαφορές μεταξύ της αξίας των τιμολογίων που πληρώθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σε ταξιδιωτικά γραφεία και των πραγματικών δαπανών για τη φιλοξενία συνδικαλιστών ξένων χωρών τις οποίες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απέδωσε σε πιθανή φοροδιαφυγή των εταιρειών που εμπλέκονται.
Έκανε πάντως και αυτοκριτική, λέγοντας ότι το συνδικάτο έχει δώσει δικαιώματα και τονίζοντας ότι στο μέλλον δεν θα ανατίθενται μελέτες σε συγγενείς συνδικαλιστών, όπως συνέβη στο παρελθόν, ενώ επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα των λογαριασμών των συνδικαλιστών.
Ο κ. Φωτόπουλος επιτέθηκε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή για το πόρισμα του ελέγχου που έκανε στη ΓΕΝΟΠ, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί για τον ρόλο του».
Επίσης και στο ΠΑΜΕ, τα στελέχη του οποίου διαφωνούσαν με τον ΟΚΔΕ αλλά πήγαιναν, ωστόσο, ταξίδια.
ΔΗΣΥΜ: «Ρεσιτάλ υποκρισίας»
Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δ.Ζαφειριάδης ανέφερε πως ο Ν.Φωτόπουλος «συγκαλύπτει τους συναδέλφους του συνδικαλιστές της ΔΕΗ»: «Ο κ. Φωτόπουλος, αντί να δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και συγκάλυψης των ευθυνών των συναδέλφων του, οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που συμμετείχαν στο πάρτι σπατάλης που είχε στηθεί εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια στη ΓΕΝΟΠ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥΜ.
«Άραγε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν ακούσει τίποτα για το θέμα ή κλείνουν τα μάτια για να προστατέψουν τους κομματικούς στρατούς;», ρώτησε ο κ. Ζαφειριάδης και κάλεσε να δύο κόμματα να παρέμβουν και να κατονομάσουν τους συνδικαλιστές και τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ που συμμετείχαν στο «όργιο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442