Εκτός προθαλάμου υποβάθμισης από την Fitch οι ΕΤΕ, Alpha, Eurobank και Πειραιώς
Σε σταθερές, από αρνητικές, άλλαξε τις προοπτικές της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς η Fitch, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγησή του στο Β- στον απόηχο της ελληνικής αναβάθμισης. Ωστόσο, ο οίκος διατηρεί τις αρνητικές προοπτικές στην αξιολόγηση Β- της Αγροτικής Τράπεζας επικαλούμενος την «αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητά της». Η κίνηση της Fitch την Τρίτη αντανακλά την εκτίμηση του οίκου πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά το PSI, είναι εξασφαλισμένη.
Σε σταθερές, από αρνητικές, άλλαξε τις προοπτικές της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς η Fitch, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγησή του στο Β- στον απόηχο της ελληνικής αναβάθμισης.
Ωστόσο, ο οίκος διατηρεί τις αρνητικές προοπτικές στην αξιολόγηση Β- της Αγροτικής Τράπεζας επικαλούμενος την «αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητά της», όπως μεταδίδει το Reuters.
O οίκος εκφράζει επίσης την εκτίμησή του πως τόσο η ΤτΕ όσο και η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη με έκτακτη ρευστότητα. Η κίνηση της Fitch την Τρίτη αντανακλά την εκτίμηση του οίκου πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά το PSI, είναι εξασφαλισμένη, όπως τονίζει ο οίκος.
Η νέαέκθεση της Fitch για τις τράπεζες ακολουθεί την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Β- από restricted default στις 13 Μαρτίου και την αναθεώρηση της εκτίμησής της για την έξωθεν στήριξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.