«Πόλεμο» κηρύσσει το Ιράν στην Barbie-σύμβολο του δυτικού πολιτισμού
Νέα εκστρατεία κατά της Barbie και των καταστημάτων που πουλούν τη γνωστή κούκλα έχει ξεκινήσει η ιρανική αστυνομία. «Τα καταστήματα που πουλούν αυτές τις κούκλες διαπράττουν έγκλημα και η αστυνομία θα δράσει» δηλώνει αξιωματικός της αστυνομίας. Ήδη έχουν κλείσει δεκάδες καταστήματα παιχνιδιών, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά «των συμβόλων του δυτικού πολιτισμού» και η κούκλες κατάσχονται. Ως εναλλακτικές λύσεις στην Barbie και τον Ken το Ιράν έχει παρουσιάσει την Σάρα και τον Ντάρα, δύο κούκλες που προωθούν τις ιρανικές αξίες.
Νέα εκστρατεία κατά της Barbie και των καταστημάτων που πουλούν τη γνωστή κούκλα έχει ξεκινήσει η ιρανική αστυνομία.
«Τα καταστήματα που πουλούν αυτές τις κούκλες διαπράττουν έγκλημα και η αστυνομία θα δράσει» δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Mehr.
«Δεκάδες καταστήματα που πουλούν κούκλες Barbie έχουν κλείσει και αυτό θα συνεχιστεί» τόνισε.
Η αστυνομία θα συνεχίσει την εκστρατεία της κατά «των συμβόλων του δυτικού πολιτισμού και θα κατάσχει τις κούκλες Barbie» συμπληρώνει το Mehr.
Εδώ και αρκετά χρόνια η ιρανική αστυνομία διεξάγει τακτικά εκστρατείες εναντίον της κούκλας Barbie και άλλων παιχνιδιών της ίδιας εταιρείας.
Αυτά τα παιχνίδια εισέρχονται παράνομα στο Ιράν και πωλούνται από καταστήματα παιχνιδιών, αλλά και παντοπωλεία.
Ως εναλλακτικές λύσεις στην Barbie και τον Ken το Ιράν παρουσίασε πριν από μερικά χρόνια την Σάρα και τον Ντάρα, δύο κούκλες που προωθούν τις ιρανικές αξίες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.