Με τον Φ.Ρέσλερ μιλήσαμε τη γλώσσα της ανάπτυξης, είπε ο Αντώνης Σαμαράς
Η πρόθεση για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί, απ' όλους μας, μια πολύ σημαντική εξέλιξη, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. «Με τον κ.Ρέσλερ μιλήσαμε μία κοινή γλώσσα, τη γλώσσα της ανάπτυξης» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η πρόθεση για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί, απ’ όλους μας, μια πολύ σημαντική εξέλιξη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στο περιθώριο του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ.
«Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα, τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία παλεύω και επιμένω δύο χρόνια τώρα. Και η οποία δυστυχώς υπονομεύεται ή βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική. Ως εκ τούτου, η πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί από όλους μας μια πολύ σημαντική εξέλιξη» δήλωσε ο κ. Σαμαράς
Αναφερόμενος στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου ο κ.Σαμαράς είπε:
«Όπως θυμάστε και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων. Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει».
Κύκλοι του περιβάλλοντος του προέδρου της ΝΔ ανέφεραν ότι η συνάντηση με τον κ. Ρέσλερ έγινε σε καλό κλίμα και ότι πέρα από τα αναπτυξιακά ζητήματα, παρουσιάστηκαν και οι άξονες του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, με έμφαση στην ανάγκη μείωσης των φόρων, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442