Λαγκάρντ και Κάρστενς οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι για την θέση του γενικού διευθυντή οι υποψήφιοι είναι δύο, η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς, ενώ αποκλείσθηκε λόγω ηλικίας ο Στάνλεϊ Φίσερ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι για την θέση του γενικού διευθυντή οι υποψήφιοι είναι δύο, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικό, Αγκουστίν Κάρστενς, ενώ αποκλείσθηκε λόγω ηλικίας ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ.
Το ΔΝΤ «θα εξετάσει τις υποψηφιότητες του Αγκουστίν Κάρτσενς και της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του γενικού διευθυντή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το ΔΝΤ ενέκρινε τις δύο αυτές υποψηφιότητες «σύμφωνα με την απόφαση που υιοθέτησε το διοικητικό του συμβούλιο στις 20 Μαΐου, η οποία καθορίζει με λεπτομέρειες την διαδικασία επιλογής του νέου γενικού διευθυντή», προστίθεται.
Ο 67χρονος Φίσερ αποκλείστηκε λόγω ηλικίας, αφού το όριο είναι τα 65 χρόνια.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο απαρτίζουν εκπρόσωποι των 24 χωρών ή ομάδων χωρών, θα αποφασίσει μέχρι τις 30 Ιουνίου ποιος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.