Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό
Δεν εντυπωσίασε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό, διπλασίασε τις νίκες του στα πλέι οφ και πέρασε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας. Βιεϊρίνια (33’) και Σαλπιγγίδης (53’) τα γκολ του Δικέφαλου. Ο Μαρτίν (62’) μείωσε για τους Θεσσαλούς που έμειναν με τις εντυπώσεις μίας καλής εμφάνισης.
Δεν εντυπωσίασε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό, διπλασίασε τις νίκες του στα πλέι οφ και πέρασε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας. Βιεϊρίνια (33’) και Σαλπιγγίδης (53’) τα γκολ του Δικέφαλου. Ο Μαρτίν (62’) μείωσε για τους Θεσσαλούς που έμειναν με τις εντυπώσεις μίας καλής εμφάνισης.
Ενα «χτύπημα» από τον Βιεϊρίνια, άλλο ένα από τον Σαλπιγγίδη και μπόλικο άγχος συνόδευσε την επιτυχημένη απόδραση του ΠΑΟΚ από το Πανθεσσαλικό. Ο Δικέφαλος πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, αλλά με ψυχραιμία και σωστές αντιδράσεις από τους Τσιρίλο, Κοντρέρας απέφυγε τα χειρότερα.
Επιθετικά έμοιαζε ακίνδυνος και… ασύνδετος, καθώς η απουσία της τελευταίας στιγμής, του Ιβιτς, ανάγκασε τον Μάκη Χάβο να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ετσι, αντί του Σέρβου έριξε τον Ελ Ζαρ στα άκρα και τον Σαλπιγγίδη πίσω από τον Αθανασιάδη. Οι Θεσσαλονικείς με αυτό το σχηματισμό, παρά το γεγονός ότι είχαν στη σύνθεσή τους τρία βέλη (Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ) δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαιτέρως απειλητικοί διότι έλειπε ο συνδετικός κρίκος στη μεσαία γραμμή. Ο Γκαρσία προσπάθησε να παίξει αυτόν το ρόλο, αλλά έχοντας να καλύψει πολλά μέτρα στις προωθήσεις του, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Ολυμπιακός Βόλου να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να φτάνει συχνά πυκνά στην εστία του Χαλκιά.
Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως μια ατομική ενέργεια του Ελ Ζαρ, μία λάθος εκτίμηση του Γιακούποβιτς και η ετοιμότητα του Βιεϊρίνια, ήταν αρκετά για να βάλουν μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας το 1-0 υπέρ του, μάλλον ανέλπιστα.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πιέσει για να ισοφαρίσει, αλλά ο ΠΑΟΚ πολύ σύντομα φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο Σαλπιγγίδης διαμόρφωσε το 2-0 και όλα έδειχναν στα εναπομείναντα 32 λεπτά πιο απλά. Δεν ήταν όμως…
Οι Θεσσαλοί δεν κατέθεσαν τα όπλα. Εψαξαν με πείσμα την μείωση του σκορ και τα κατάφεραν με τον Μαρτίν σχεδόν με τη συμπλήρωση μίας ώρας. Αυτό γκολ τους έδωσε νέα ώθηση και το τελευταίο μισάωρο εξελίχθηκε σε ένα μονόλογο των γηπεδούχων που κυνηγούσαν την «μεγάλη» επιστροφή. Ο Νέμετ ερχόμενος από τον πάγκο είχε την ευκαιρία του αγώνα για να ισοφαρίσει, αλλά μέσα από την μικρή περιοχή και χωρίς πίεση, έστειλε την μπάλα στον ουρανό…
Ο Χάβος βλέποντας τον Ολυμπιακό να εντείνει την πίεσή του, έριξε και τρίτο στόπερ (Μαλεζά) στον αγωνιστικό χώρο. Επιλογή για την οποία τελικά δικαιώθηκε, καθώς ο ΠΑΟΚ με νύχια και με δόντια κράτησε το 2-1 και τώρα θα κάτσει αναπαυτικά για να δει το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.
Να σημειωθεί πως για τον ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερη εκτός έδρας νίκη μέσα στο 2011 και πρώτη μετά από πέντε (0-3-2) διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Η προηγούμενη ήταν και πάλι επί του Βόλου.
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες: Ακόστα, Ρόκας – Βιτόλο, Τσιρίλο, Κοντρέρας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Τομάς (64′ Νέμεθ), Ζαραδούκας, Ακόστα (60′ Ρόκας), Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα, Σολάκης, Μαρτίν.
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Έτο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (79΄ Μαλεζάς), Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ (46′ Φωτάκης), Αθανασιάδης (68′ Μουσλίμοβιτς).
ΤΟ ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)





































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



















![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442