Μικρό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό δίνει ο Μποντίρογκα
Η εμπειρία που έχει ο Παναθηναϊκός του δίνει ένα μικρό προβάδισμα στο Final 4 της Euroleague, σύμφωνα με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα. Ο MVP των διοργανώσεων του 2002 και 2003 θεωρεί φορμαρισμένη την Μακάμπι, ενώ δεν ξεγράφει την απρόβλεπτη Ρεάλ Μαδρίτης και την φιλόδοξη Σιένα.
Η εμπειρία που έχει ο Παναθηναϊκός του δίνει ένα μικρό προβάδισμα στο Final 4 της Euroleague, σύμφωνα με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα. Ο MVP των διοργανώσεων του 2002 και 2003 θεωρεί φορμαρισμένη την Μακάμπι, ενώ δεν ξεγράφει την απρόβλεπτη Ρεάλ Μαδρίτης και την φιλόδοξη Σιένα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέγιαν Μποντίρογκα:
Ησουν ο πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 του 2002 με τον Παναθηναϊκό και του 2003 με την Μπαρτσελόνα. Ποιο ξεχωρίζεις;
«Αν και πάντα λέω πως το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, αυτοί οι δύο τίτλοι κατέχουν ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Ήταν η αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που έκανα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου και ειδικά στους τελικούς, οπότε η ομάδα μου με χρειαζόταν περισσότερο».
Με την Μπαρτσελόνα, το 2003, είχες περισσότερη πίεση εξαιτίας του γεγονότος πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κατακτήσει τον τίτλο;
«Ναι, πολλή πίεση, και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Έψαχνα αυτού του είδους την πίεση, ως κίνητρο. Θα μπορούσα να είχα μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε τον τίτλο με την Μπαρτσελόνα. Τα καταφέραμε γιατί ήμασταν καλή ομάδα, με πολύ καλό κλίμα, που δημιουργήθηκε από τον προπονητή μας, Σβέτισλαβ Πέσιτς. Καταφέραμε να κερδίσουμε το triple crown εκείνη τη σεζόν. Θα μου μείνει αξέχαστο».
Τι προβλέπεις για το φετινό Final 4;
«Είναι πολύ ισορροπημένο, ως συνήθως. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, λόγω εμπειρίας, αλλά και επειδή έχει έναν έμπειρο προπονητή που έχει κερδίσει πολλούς τίτλους. Από την άλλη, η Σιένα θέλει να προκριθεί στον τελικό και μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε, οποτεδήποτε. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν και θέλει να την ολοκληρώσει με ακόμα δύο νίκες. Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο Final 4 ύστερα από 15 χρόνια, έχει νεανική ομάδα και οι νεαροί παίκτες είναι πάντα απρόβλεπτοι. Εχουν έλλειψη εμπειρίας, αλλά ταλέντο και επιθυμία. Περιμένω να δω πολύ καλά παιχνίδια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442