Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Για «διαφθορά και βία» μιλά ο Π.Μπιτσαξής και ζητά επίσπευση της έρευνας

Για «διαφθορά και βία» μιλά ο Π.Μπιτσαξής και ζητά επίσπευση της έρευνας

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής - σε επιστολή που έστειλε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε - αναφέρεται στα «διαχρονικά προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμούς, την διαφθορά και την βία και ζητά «ταχύτερης δυνατής διεξαγωγής της προκαταρκτικής εξέτασης». Παράλληλα, τονίζει ότι ο στόχος της Ελληνική Πολιτείας είναι να πάρει «κάθε πρόσφορο μέτρο για την ευρυθμία του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Κοντούρης Λευτέρης

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού,Πάνος Μπιτσαξής – σε επιστολή που έστειλε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε – αναφέρεται στα «διαχρονικά προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμούς, την διαφθορά και την βία και ζητά «ταχύτερης δυνατής διεξαγωγής της προκαταρκτικής εξέτασης».

Παράλληλα, τονίζει ότι ο στόχος της Ελληνική Πολιτείας είναι να πάρει «κάθε πρόσφορο μέτρο για την ευρυθμία του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά η επιστολή

«Η Ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τη δυσοσμία που αναδύεται από τις αποκαλύψεις παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που υποδηλώνουν παρασκηνιακούς χειρισμούς και ύποπτες μεθοδεύσεις, προς την κατεύθυνση αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι και διεθνής.
Η διαφθορά και η βία αποτελούν, παρά την πρόοδο που έχει υπάρξει, διαχρονικά προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμού, που εμπίπτουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας.

» Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαοφιλές. Με διάφορους βαθμούς ενδιαφέροντος το παρακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων. Αν και η οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζεται στο λεγόμενο αυτοδιοίκητο, είναι προφανές, πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την θεσμοθετημένη από το νόμο αποστολή της, οφείλει να παίρνει, κάθε πρόσφορο μέτρο για την ευρυθμία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων και την έγκαιρη και άμεση εξουδετέρωση υπαρχουσών, αλλά και κυοφορούμενων εστιών διαφθοράς.

» Πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση ότι, κατόπιν των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αθλητικός Εισαγγελέας επενέβη αυτεπάγγελτα και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση των αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί, ενδείξεις περί των οποίων διαφαίνονται από τις διάφορες εκατέρωθεν καταγγελίες ποδοσφαιρικών παραγόντων.

» Με τον προσήκοντα σεβασμό επιθυμώ να σας επισημάνω το έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη ανησυχία της κοινής γνώμης για την ανάγκη, εντός των ορίων των δικονομικών κανόνων, της ταχύτερης δυνατής διεξαγωγής της προκαταρκτικής εξέτασης, προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της ζοφερής αυτής υπόθεσης.

» Παρέλκει να σημειώσω ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής συνδέεται άρρηκτα με την συναγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και αποφάσεων, που αφορούν την οργάνωση και την φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο