Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνάντηση Παπανδρέου – Νταβούτογλου στη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα

Συνάντηση Παπανδρέου – Νταβούτογλου στη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα

Επίσκεψη στην Ελλάδα - με εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα σε Θράκη και Βόρειο Ελλάδα- από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αθανασόπουλος Άγγελος

Επίσκεψη στην Ελλάδα – με εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα σε Θράκη και Βόρειο Ελλάδα- από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έρθει στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Δ.Δρούτσα ενόψει του προγραμματισμού για τη διοργάνωση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα λάβει χώρα πιθανότατα τον προσεχή Ιούλιο στην Τουρκία. Το εκλογικό ημερολόγιο στην Τουρκία πάντως δεν επιτρέπει εκπλήξεις.

Ιδιωτικό πρόγραμμα στη Θράκη

Ωστόσο, ο κ. Νταβούτογλου θα έχει και εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα, με έμφαση στη Θράκη. Το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Μαρτίου θα μεταβεί αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη. Από εκεί σχεδιάζει να μεταβεί οδικώς την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα (όπου σκοπεύει να επισκεφθεί το Ιμαρέτ και μουσουλμανικά μνημεία) και τη Θεσσαλονίκη (όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο).

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με όλα τα κορυφαία στελέχη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και οι «ψευδομουφτήδες». Δεν προβλέπεται πάντως να επισκεφθεί τα κτίρια των «ψευδομουφτειών». Θα μεταβεί επίσης και σε συλλόγους, όπως η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».

Οι κκ. Δρούτσας και Νταβούτογλου θα κάνουν μία επισκόπηση των όσων έχουν γίνει από πέρυσι τον Μάιο, όταν υπεγράφη στην Αθήνα μεγάλος αριθμός συμφωνιών σε πολλούς τομείς.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία κόπωση στην ευόδωση των στόχων. Θα γίνει μία επισκόπηση των διερευνητικών επαφών, όπου αναμένεται να διεξαχθεί άλλος ένας γύρος, αλλά και των εξελίξεων στο Κυπριακό υπό το φως και της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν και εκτενώς τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο