
Πρόστιμο στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ για κατάχρηση δημόσιου χρήματος
Πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για κατάχρηση κρατικού χρήματος κατά τη διάρκεια μίας εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές.
Πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για κατάχρηση κρατικού χρήματος κατά τη διάρκεια μίας εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές.
Το πρόστιμο επέβαλε ο Νόρμπερτ Λάμερτ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, ο οποίος ελέγχει τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων όλης της χώρας και εξετάζει τα οικονομικά τους. Πάντως δεν υπάρχει καμία υποψία ότι η Μέρκελ γνώριζε κάτι για αυτές τις ατασθαλίες.
Η Τοπική Ένωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτο παραδέχθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι ένα μέρος της χρηματοδότησης για την εκστρατεία του κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές του 2006 προήλθε από τον κοινοβουλευτικό προϋπολογισμό που προορίζεται για τους βουλευτές του CDU.
Σύμφωνα με το γερμανικό νόμο, οι κοινοβουλευτικοί προϋπολογισμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων, καθώς αυτά λαμβάνουν γενναιόδωρες άμεσες χρηματοδοτήσεις γι’ αυτό το σκοπό.
Ο Λάμερτ επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι η «δωρεά» ύψους περίπου 400.000 ευρώ για την εκστρατεία του CDU ήταν παράνομη και γι’ αυτό επέβαλε το προβλεπόμενο πρόστιμο, που ανέρχεται στο τριπλάσιο του ποσού.
Εισαγγελείς ερευνούν τον πρώην ηγέτη της Τοπικής Ένωσης της CDU Κρίστοφ Μπορ για την κατάχρηση κρατικών πόρων, ο οποίος πάντως δεν κατηγορείται ότι επωφελήθηκε προσωπικά από αυτήν την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)
![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442