Στο 11,8% επιταχύνθηκε η μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο
Στο 11,8% επιταχύνθηκε η μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο, από 9,1% τον προηγούμενο μήνα, καταδεικνύοντας, σε συνδυασμό με άλλους δείκτες, ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας επιταχύνεται στο δεύτερο εξάμηνο.
Μείωση της τάξεως του 11,8% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 6,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Τον Ιούλιο, οι λιανικές πωλήσεις είχαν υποχωρήσει κατά 9,1%. Τον Αύγουστο του 2009 η πτώση ήταν 4,5%.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις του όγκου των πωλήσεων σημειώθηκαν σε καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (16,2%), έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακός εξοπλισμός (-15,3%), φαρμακευτικά-καλλυντικά (15,3%), τρόφιμα-ποτά-καπνός (12,8%) και μεγάλα καταστήματα τροφίμων (11,7%).
Ο τζίρος στο λιανεμπόριο μειώθηκε κατά 6,3% έναντι 3,7% τον Ιούλιο του 2010 και 3,1% τον Αύγοσυτο του 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
- Πενήντα χρόνια χωρίς τη Χάνα Άρεντ: Οι «Απαρχές του ολοκληρωτισμού» παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ
- Μεγάλη αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ προανήγγειλε ο Ινφαντίνο – Πώς θα αλλάξει το ποδόσφαιρο
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442