Αναστάτωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι μετά από ύποπτο φάκελο
Σε συναγερμό βρέθηκε για λίγες ώρες η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, εξαιτίας δηλητηρίασης δύο υπαλλήλων της που αρχικά φαινόταν να οφείλεται σε επαφή τους με ύποπτη αλληλογραφία. Δεν ήταν παγιδευμένος ο «ύποπτος» φάκελος με επικίνδυνες ουσίες, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της γαλλικής αστυνομίας.
Σε συναγερμό βρέθηκε για λίγες ώρες η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, εξαιτίας δηλητηρίασης δύο υπαλλήλων της που αρχικά φαινόταν να οφείλεται σε επαφή τους με ύποπτη αλληλογραφία την Παρασκευή
Η γαλλική αστυνομία βρέθηκε στο κτίριο της πρεσβείας με κινητό εργαστήριο, αλλά κατά την προκαταρκτική εξέταση δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες ούτε στον ύποπτο φάκελο ούτε στο υπόλοιπο κτίριο.
Η πρεσβεία, που βρίσκεται κοντά στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, δεν εκκενώθηκε.
Διπλωμάτες και αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες φοβούνται ιδιαίτερα τις «βιολογικές» τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τα περιστατικά με άνθρακα το 2001, όταν στις ΗΠΑ πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 17 αρρώστησαν μετά το άνοιγμα «παγιδευμένης» αλληλογραφίας.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας