Η Βραζιλία διατήρησε τα σκήπτρα στο World League του βόλεϊ
Το World League για 9η φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη
κατέκτησε η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της Βραζιλίας, επικρατώντας με
3-1 σετ της Ρωσίας στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην Κόρδοβα της
Αργεντινής.
Το World League για 9η φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη κατέκτησε η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της Βραζιλίας, επικρατώντας με 3-1 σετ της Ρωσίας στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην Κόρδοβα της Αργεντινής.
Οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν τα δύο πρώτα σετ με το ίδιο σκορ (25-22), αλλά οι Ρώσοι αντέδρασαν και με 25-16 πήραν το τρίτο σετ. Στο συγκλονιστικό τέταρτο, όμως, η πολυνίκης – πλέον – του θεσμού, πανηγύρισε τη νίκη με 25-23, ξεπερνώντας σε κύπελλα την Ιταλία που έχει 8.
Κορυφαίος για τη Σελεσάο ήταν ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Αμαράλ Ντάντε που σημείωσε 18 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μαξίμ Μιχαΐλοβ με 20 πόντους.
Την τρίτη θέση του τουρνουά κατέκτησε η Σερβία, που στον μικρό τελικό επικράτησε με 3-2 σετ της Κούβας (28-30, 25-20, 22-25, 25-22, 15-12).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας