Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Eντός της τριετίας θα επιστρέψει στις αγορές η Ελλάδα, εκτιμά ο Α.Βέμπερ της ΕΚΤ

Eντός της τριετίας θα επιστρέψει στις αγορές η Ελλάδα, εκτιμά ο Α.Βέμπερ της ΕΚΤ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να χρηματοδοτηθεί μόνη της κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του τριετούς προγράμματος στήριξης εξέφρασε ο Αξελ Βέμπερ, πρόδρος της γερμανικής Bundesbank και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ. Θα επαρκέσει το πακέτο για τις ανάγκες τις Ελλάδας μέχρι το 2012 καθησυχάζει ο Όλι Ρεν, που θεωρεί ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι σταδιακή.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να χρηματοδοτηθεί μόνη της κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του τριετούς προγράμματος στήριξης εξέφρασε ο Αξελ Βέμπερ, επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

«Υπολογίζω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα στις κεφαλαιαγορές και πάλι κατά τη διάρκεια αυτού του τριετούς προγράμματος» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ενώπιον δημοσιονομικής επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου με θέμα την στήριξη της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένο το ύψος της γερμανικής συνεισφοράς.

Το Μπούντεσταγκ θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες επί της συμμετοχής της Γερμανίας στο πακέτο, και ο Βέμπερ έκρουσε στην επιτροπή τον κώδωνα του «σοβαρού κινδύνου» μετάδοσης των προβλημάτων της Ελλάδας σε άλλες χώρες της ευρωζώνης: «Μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας στην σημερινή εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση θα αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την σταθερότητα της νομισματικής ένωσης και του χρηματοοικονομικού συστήματος».

Όλι Ρεν: «Θα αντιστρέψουμε τα πράγματα για την Ελλάδα»

Αισιόδοξος για το πακέτο εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, λέγοντας πως «η ευρωζώνη έχει επιληφθεί της ελληνικής περίπτωσης, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα όσον αφορά την Ελλάδα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το ύψος του πακέτου θα επαρκέσει για τις ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2012: «Τα επόμενα δυο χρόνια, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στην ιδιωτική χρηματοδότηση, μέχρι το 2012, αλλά η χρηματοδότηση από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα καλύψει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2012».

«Υποθέτουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σταδιακά στην χρηματοοικονομική αγορά» συνέχισε ο Φινλανδός επίτροπος, λέγοντας ότι «παρ’ όλα αυτά, και μετά το 2012, θα καλύψουμε μερικώς τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας εάν χρειαστεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο