Παραμένει «ερυθρόλευκος» ο Κρίστιανσον, ανέλαβε την ευθύνη ο Λεώνης
Τρελό πανηγύρι στήθηκε στον κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Αντερς Κρίστιανσον αποκάλυψε ότι θα παραμείνει στον πάγκο των νταμπλούχων Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο Αλέκος Λεώνης ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας του τίτλου και υποστήριξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου.
Τρελό πανηγύρι στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη και στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.
Μάλιστα, ο Αντερς Κρίστιανσον είχε αποκαλύψει ότι θα παραμείνει στον πάγκο των νταμπλούχων Ελλάδας και για την επόμενη σεζόν.
«Στο ξεκίνημα της χρονιάς είχαμε πει να φέρουμε τον Ολυμπικαό στην κορυφή και το καταφέραμε. Θα ήθελα να είμαι στις κερκίδες να πανηγυρίζω με τον κόσμο μας. Το τι θα γίνει στην Ευρώπη την άλλη σεζόν δε ξέρω, αλλά θα είμαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήση και τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη. Στην αρχή ήμουν διστακτικός, αλλά τώρα είμαι Ολυμπιακός» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σουηδός προπονητής του Ολυμπιακού.
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλέκος Λεώνης δήλωσε:
«Νομίζω ότι δίκαια κατάκτησε τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Τα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν καθοριστικά με τις άσχημες εμφανίσεις μας. Την ευθύνη για το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού τη φέρω εγώ. Παίρνω την ευθύνη και για τις επιλογές αλλά και το αγωνιστικό πρόσωπο, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και τους τελικούς».
Ιβάν Μίλκοβιτς (αθλητής Ολυμπιακού):
«Ξεκίνησα πολύ καλά στην Ελλάδα. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Όλη η ομάδα αγωνίστηκε σαν ένα. Ας πανηγυρίσουμε τώρα και βλέπουμε τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου».
Τομ Χοφ (αθλητής Ολυμπιακού):
«Είναι καταπληκτικό. Χαίρομαι που γύρισα στην Ελλάδα και ήρθα στον Ολυμπιακό για να τον ξανανεβάσουμε στην κορυφή. Εγώ θέλω να παίζω σε ομάδες με υψηλούς στόχους και ο Ολυμπιακός δείχνει μία ομάδα που μπορεί να κατακτήσει τίτλους».
Αντριαν Γκέριτς (αθλητής Παναθηναϊκού):
«Ο Ολυμπιακός κατάκτησε δίκαια το πρωτάθλημα. Υπήρχε, ωστόσο, ένα μικρό πρόβλημα με τους διαιτητές. Ελπίζω του χρόνου να κατακτήσουμε τον τίτλο».
Βασίλης Κουρνέτας (αθλητής Ολυμπιακού):
«Η ομάδα απέδωσε παραπάνω από ό,τι περιμέναμε και ειδικά στους τελικούς, όπου καταστρέψαμε το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού και διατηρήσαμε αλώβητη τη δική μας. Η κατάκτηση του Κυπέλλου μας έδωσε ψυχολογία».
Σωτήρης Πανταλέων (αθλητής Παναθηναϊκού):
«Ο Παναθηναϊκός έχασε τον τίτλο στα δύο πρώτα παιχνίδια, κυρίως από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε».
Χοσέ Ριβέρα (αθλητής Ολυμπιακού):
«Κάναμε αυτό που έπρεπε. Η αίσθηση είναι πολύ καλή και θέλω να συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι περήφανος για ό,τι καταφέραμε τη φετινή χρονιά».
Δημήτρης Τζούριτς (αθλητής Ολυμπιακού):
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο, τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου και τους γονείς μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κύριο Μαρινάκη».
Αχιλλέας Παπαδημητρίου (αθλητής Ολυμπιακού):
«Ήταν ένας τίτλος που περίμενε η ομάδα από το 2004 κι εγώ 29 χρόνια. Εμείς δεν παίζουμε για να αποδείξουμε τίποτα ή να δώσουμε απαντήσεις. Παίζουμε για την ομάδα μας».
Τίνε Ούρναουτ (αθλητής Ολυμπιακού):
«Πετύχαμε τους στόχους μας. Θέλαμε να φέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και το καταφέραμε. Κάναμε καλά τη δουλειά μας. Έχουμε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα».
Κώστας Χριστοφιδέλης (αθλητής Ολυμπιακού):
«Είναι πολύ σημαντική στιγμή για την ομάδα μου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι»
Δημήτρης Σουλτανόπουλος (αθλητής Ολυμπιακού):
«Ήτ μια φανταστική χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα η πρώτη θέση και ελπίζω να τα καταφέρουμε και του χρόνου»
Λεωνίδας Θεοδωρακάκης (μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ Ολυμπιακός, τέως πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού):
«Σήμερα ο Ολυμπιακός επανήλθε στον θρόνο του. Είναι πανάξια νταμπλούχος και πιστεύω ότι θα ενισχυθεί όπου χρειάζεται για να διακριθεί και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ο Μίλκοβιτς είναι μεγάλος παίκτης. Αν ο Ολυμπιακός φέρει και άλλον ένα θα ανέβει επίπεδο.
» Τόσο ο κ. Μαρινάκης όσο και ο κ. Αγγελόπουλος ανέλαβαν να τελειώσουν την υπόθεση της μεταγραφής του Μίλκοβιτς. Ευχαριστούμε και τους δύο αλλά ευχαριστούμε και τον κόσμο μας για το βροντερό παρών τους στα κρίσιμα αυτά παιχνίδια».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.