Το σκηνικό μεταφέρεται στην Πάτρα για τον 2ο αγώνα ΕΑΠ – Ολυμπιακός
Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών πράξη δεύτερη το απόγευμα της Μ.Τετάρτης στην Πάτρα (19:00), με το αχαϊκό συγκρότημα να φιλοξενεί τους «ερυθρόλευκους» για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 ανδρών. Η πειραϊκή ομάδα προηγείται 1-0 στις νίκες και ενδεχόμενη δεύτερη επικράτηση θα βρεθεί ένα βήμα από τον τελικό. Ξεκινούν και οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 με Αρης - ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου - Λαμία.
Ολυμπιακός – ΕΑ Πατρών πράξη δεύτερη το απόγευμα της Μ.Τετάρτης στην Πάτρα (19:00), με το αχαϊκό συγκρότημα να φιλοξενεί τους «ερυθρόλευκους» στον δεύτερο αγώνα της μεταξύ τους ημιτελικής σειράς, για τα πλέι οφ της Α1 των ανδρών.
Η πειραϊκή ομάδα προηγείται 1-0 στις νίκες μετά την επιτυχία της στο κλειστό του Ρέντη (3-0) και ενδεχόμενη δεύτερη επικράτησή της θα την φέρει ένα βήμα πριν από τον τελικό (η πρόκριση είναι στις τρεις νίκες).
Από την άλλη πλευρά, το πελοποννησιακό συγκρότημα στερείται το «ισχυρό χαρτί» του που ακούει στο όνομα Γιορντάνοφ, ενώ τον τελευταίο μήνα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, ύστερα από μια απαιτητική και επίπονη χρονιά.
Οι παίκτες του Γιώργου Χριστόπουλου, πάντως, γνωρίζουν ότι αν χάσουν… χάνονται, καθώς η επιστροφή από το 0-2 θα είναι πολύ δύσκολη. Οι Νοβότνι και Ιωακειμίδης αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα αλλά θα είναι στην αποστολή, ενώ ο Ολυμπιακός δεν θα έχει απόντες.
Τη Μ. Τετάρτη, επίσης, θα ξεκινήσουν και οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 (η πρόκριση στις δύο νίκες).
Στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί το ντέρμπι της πόλης ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στον «κακό δαίμονά» τους, καθώς ο «Δικέφαλος» νίκησε και στις δύο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου.
Το έτερο ζεύγος συνθέτουν ο Φοίνικας Σύρου και η Λαμία, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στην ομάδα των Κυκλάδων.
Για τα πλέι άουτ, τέλος, ο αδιάφορος ΑΟ Κηφισιάς θα υποδεχθεί στο «Ζηρίνειο» τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που παίζει το τελευταίο χαρτί του για να παραμείνει στην Α1.
Οι «Πόντιοι» χρειάζονται απαραιτήτως τη νίκη για να μειώσουν τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Μίλωνα, τον οποίο θα υποδεχθούν στην έδρα τους την τελευταία αγωνιστική.
Ο Σάκι MVP της Α φάσης των πλέι οφ
Ο Μαρσέλο Σάκι της ΕΑ Πατρών αναδείχθηκε πολυτιμότερος αθλητής (MVP) της Α φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών.
Στην προημιτελική σειρά απέναντι στον Φοίνικα Σύρου, που κρίθηκε στους τρεις αγώνες, ο Βραζιλιάνος ακραίος της αχαϊκής ομάδας κέρδισε συνολικά 42.5 πόντους (μ.ο. 14), με 4 άσους, 35/71 επιθέσεις και 3.5 μπλοκ, ενώ έβγαλε 16 άμυνες και είχε μ.ο. 70.3% άριστες/συνολικές υποδοχές.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.