Πρώτη μεταμόσχευση οργάνου από βλαστικά κύτταρα
Μαδρίτη: Μια ιστορική μεταμόσχευση πραγματοποίησαν χειρούργοι στην Ισπανία. Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση οργάνου που αναπτύχθηκε από βλαστικά κύτταρα της ασθενούς.
Μαδρίτη: Μια ιστορική μεταμόσχευση πραγματοποίησαν χειρούργοι στην Ισπανία. Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση οργάνου που αναπτύχθηκε από βλαστικά κύτταρα της ασθενούς.
Η επαναστατική μέθοδος αναμένεται να καταργήσει τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα για να μην απορρίπτονται τα μοσχεύματα.
Όπως μετέδωσε το BBC, η 30χρονη ασθενής Κλαούντια Καστίγιο υπεβλήθη σε μεταμόσχευση τραχείας από ιστό που αναπτύχθηκε από δικά της βλαστικά κύτταρα.
Η μεταμόσχευση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να σώσει τον πνεύμονά της, καθώς έπασχε από φυματίωση.
Η 30χρονη υπεβλήθη στην μεταμόσχευση πριν από πέντε μήνες και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται άριστη.
health.in.gr
- Ζάκυνθος: «Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου» – Συγκλονίζουν οι γονείς του μικρού Λίο που κατασπάραξε το pitbull
- Η γη της ελιάς: Δύσκολες αποφάσεις και έντονες συγκρούσεις
- Φουρνιέ: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό» (vid)
- To μήνυμα του Πρωθυπουργού στο 27ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum
- Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ
- Warner Bros: Η Paramount κάνει επιθετική προσφορά, αμφισβητώντας τη συμφωνία των 72 δισ. με το Netflix
- Ποντάροντας πολλά στο 32…
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442