Αρνητική η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τον ΟΤΕ
Δεν συντρέχει περίπτωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από την Deutsche Telekom προς τους μετόχους του ΟΤΕ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το σκεπτικό ότι εφαρμόζεται διαδικασία αποκρατικοποίησης.
28
Δεν συντρέχει περίπτωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από την Deutsche Telekom προς τους μετόχους του ΟΤΕ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το σκεπτικό ότι «εφαρμόζεται διαδικασία αποκρατικοποίησης, η οποία εξαιρείται από την σχετική υποχρέωση του νόμου 3461/2006».
Τον περασμένο μήνα, η Κομισιόν είχε πετάξει το μπαλάκι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την απόφαση στο θέμα της δημόσιας προσφοράς, σημειώνοντας πως «η Επιτροπή είναι αρμόδια να κινήσει κατάλληλες διαδικασίες κατά της Ελλάδας σε περίπτωση εσφαλμένης εφαρμογής ή μη τήρησης των διατάξεων της οδηγίας».
Ο αρμόδιος επίτροπος Τσαρλς ΜακΚρίβι, απαντώντας στις 19 Ιουνίου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη, τόνισε ότι η Οδηγία 2004/25, για την προστασία των δικαιωμάτων των μειοψηφούντων μετόχων, προβλέπει ότι «πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση με σκοπό την απόκτηση του ελέγχουν της υπό εξαγοράς εταιρείας» είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν δημόσια προσφορά εξαγοράς.
Στην απάντησή του ο επίτροπος δεν έκανε καμιά αναφορά στο άρθρο του Νόμου 3461/2006 που, σε εφαρμογή της ανωτέρω οδηγίας, εξαιρεί του κανόνα υποχρέωσης δημόσιας προσφοράς τις επιχειρήσεις για τις οποίες «εφαρμόζεται διαδικασία αποκρατικοποίησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442