Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός

Μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός

Με εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» πήραν το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου και «έσπασαν» το πλεονέκτημα έδρας των «πρασίνων».

26

Με εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» πήραν το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου και «έσπασαν» το πλεονέκτημα έδρας των «πρασίνων».

O Oλυμπιακός ξεκίνησε με τις Χατζηνικολάου-Κιόση να είναι εκπληκτικές στο μπλοκ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-1. Οι ερυθρόλευκες έβγαζαν καλές υποδοχές με την Βλάχου, έχοντας έτσι πολύ καλές επιθέσεις, ενώ οι παίκτριες του Παναθηναϊκού δυσκολεύονταν πάρα πολύ να περάσουν μπάλες από το μπλοκ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 16-10.

Οι φιλοξενούμενες ήταν πολύ καλές επιθετικά, ενώ οι παίκτριες του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα και στην υποδοχή, χάνοντας έτσι μοιραία το σετ με 18-25, αφού οι επιθετικές αναλαμπές της Ντουμιτρέσκου και το 4-0 σερί που έκαναν προς το τέλος δεν ήταν αρκετά.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε κάπως βελτιωμένος στο δεύτερο σετ, ωστόσο ο Ολυμπιακός παίζοντας γρήγορα στο φιλέ με τη Χατζηνικολάου και με πολύ καλές υποδοχές και δυνατό μπλοκ προηγήθηκε με 7-3, με τον Φλώρο να περνάει την Βορόνινα στη θέση της Ανταμς και την Ντουμιτρέσκου ως ακραία. Η επιλογή του αυτή τον δικαίωσε, καθώς οι πράσινες πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (11-10), βελτιώνοντας παράλληλα και την υποδοχή τους. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε έναν νέο σερί προς το τέλος και πήρε το σετ με 25-20, κυριαρχώντας στο φιλέ.

Στο τρίτο σετ, ο Παναθηναϊκός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο διατηρούταν κοντά στο σκορ, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να αποσπαστεί. Ελαττώνοντας τα λάθη του και με τη Βορόνινα να πηγαίνει πολύ καλά επιθετικά, προηγήθηκε με 11-8. Οι πράσινες συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και με ανεβασμένη την ψυχολογία, πήραν το σετ με 25-18, με την Χατζηνίκου να ανεβάζει στροφές και μαζί με τις Σαπαρέφσκα και Βορόνινα να ξαναβάζει την ομάδα της στο παιχνίδι.

Στο επόμενο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε …καταιγιστικός και με πολύ βελτιωμένη υποδοχή προηγήθηκε με 6-1. Η Χατζηνικολάου από το σερβίς έκανε το 7-9 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με την Μποροβίντσεκ ισοφάρισε (10-10) και πέρασε μπροστά (15-12). Ενώ το σκορ ήταν 13-20, το παιχνίδι διεκόπη για λίγο λόγω μίας κροτίδας και όταν ξεκίνησε ξανά ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του, κερδίζοντας το σετ με 25-16.

Ο αγώνας έγινε χωρίς φιλάθλους, λόγω τιμωρίας με μια αγωνιστική των γηπεδούχων.

Τα σετ: 16-25, 20-25, 25-18, 16-25.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο κλειστό του Ρέντη (19:00).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο