Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σύσταση εξεταστικής επιτροπής προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως τη δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της Siemens. Απέρριψε την πρόταση ο Θ.Ρουσόπουλος.

96

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως τη δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της Siemens. Απέρριψε την πρόταση ο Θ.Ρουσόπουλος.

«Τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα των ΜΜΕ γίνεται αναφορά σε στοιχεία ερεύνης που διεξάγει η γερμανική Δικαιοσύνη για οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες της γνωστής γερμανικής εταιρείας Siemens σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα» τονίζει στην ανακοίνωσ’ή του το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για πληροφορίες «διοχέτευσης πολιτικού χρήματος σε κομματικά ταμεία, σε δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών στελεχών».

Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης και στη συνέχεια και ο Γ.Ραγκούσης.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, «η πάταξη της διαφθοράς είναι πρώτη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και για την υπόθεση της Siemens απαιτεί να έλθουν στο φως όλα τα στοιχεία. Γι΄αυτό το λόγο συγκεντρώνονται υπογραφές βουλευτών ώστε να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens. Το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν».

Στη συνέχεια υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της Νέας δημοκρατίας μέσω του κ Ρουσόπουλου ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόταση ΠΑΣΟΚ καθώς «είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και να μην διακοπεί από τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Ανταπαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης δήλωσε: «Μόνον όποιος φοβάται και έχει κάτι να κρύψει, θα μπορούσε να απορρίψει την πρότασή μας».

Ανακοίνωση αναφορικά με την υπόυθεση εξέδωσε και το ΚΚΕ: «Μίζες, μίζες, μίζες στις τσέπες πολιτικών για να αγοράζουν συστήματα τα οποία παρακολουθούν το κάθε μας βήμα. Στον τόπο δουλειάς, στο δρόμο, στην προσωπική ζωή. Διπλό σκάνδαλο ακόμα πιο μεγάλο απ όσα γνωρίζουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο