Η εθνική ανδρών ηττήθηκε 3-1 σετ από την Γερμανία στο Ρότερνταμ για το Ευρωπαϊκό Λιγκ
Ξεκίνημα με το αριστερό έκανε η εθνική βόλεϊ των ανδρών στο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ που γίνεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού έχασε από την Γερμανία με 3-1 σετ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 17:00 την Σλοβακία, ενώ η Γερμανία θα παίξει τη γηπεδούχο Ολλανδία.
Ξεκίνημα με το αριστερό έκανε η εθνική βόλεϊ των ανδρών στο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ που γίνεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού έχασε από την Γερμανία με 3-1 σετ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 17:00 την Σλοβακία, ενώ η Γερμανία θα παίξει τη γηπεδούχο Ολλανδία.
Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί στο πρώτο σετ. Πριν καλά καλά αρχίσει το παιχνίδι, οι Γερμανοί αιφνιδίασαν την ελληνική ομάδα και πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (1-5).
Η αντίδραση ήταν άμεση και σύντομα η διαφορά εξανεμίστηκε καθώς η ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη, κατάφερε μέχρι και να προηγηθεί, φθάνοντας στο 11-9.
Ήταν η τελευταία φορά για το πρώτο σετ. Οι Γερμανοί πήραν κεφάλι αμέσως μετά, εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό της ελληνικής ομάδας και έφτασαν στη νίκη με το εύκολο 20-25.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όλα άλλαξαν. Ο Ηλίας Λάππας πρωταγωνίστησε, ο Σωτήρης Τσέργας, βοήθησε αρκετά και οι Γερμανοί δεν πήραν ποτέ το προβάδισμα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν σε 8-8, και αυτό όχι για πολύ.
Το 15-9 έδειξε τις προθέσεις της ομάδας του Χαριτωνίδη και ο περίπατος συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, που βρήκε την Ελλάδα να ισοφαρίζει στα σετ, με το εντυπωσιακό 25-16.
Το τρίτο ήταν το σετ που ξεκίνησε αμφίρροπα και χωρίς μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα, με τον Νίκο Ρουμελιώτη να φαντάζει ασταμάτητος, αλλά σύντομα οι Γερμανοί είχαν αντιδράσει.
Ο Σωτήρης Πανταλέων ήταν αυτός που έκανε το 19-16, αλλά οι Γερμανοί λίγο αργότερα, βρέθηκαν μπροστά με 24-23. Τα λάθη συνεχίστηκαν από ελληνικής πλευράς και το τελικό 27-25 υπέρ των Γερμανών ήρθε χωρίς άλλες εκπλήξεις.
Το τέταρτο ήταν το σετ στο οποίο έγινε η μεγαλύτερη «μάχη». Με την ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη να έχει συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, τα πράγματα ξεκίνησαν θετικά. Έστω και χωρίς διαφορά, η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα.
Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ, με την ελληνική να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συνεχή λάθη των Γερμανών. Δεδομένου πως η Εθνική δεν πήρε διαφορά ούτε στο σημείο στο οποίο οι Γερμανοί αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν την ψυχολογική υπεροχή τους, αποδείχθηκε μοιραίο.
Με τη μάχη να συνεχίζεται μέχρι τέλους, οι Γερμανοί πέτυχαν το οδυνηρό για την Ελλάδα 28-26 και κέρδισαν το σετ και το παιχνίδι.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Ο Αρμάντ Ντουπλάντις κέρδισε για 4η σερί φορά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και πλέον στη λαμπερή συλλογή του έχει συνολικά 23 χρυσά σε όλες τις διοργανώσεις και ηλικίες.
H Λιντς που παλεύει για τη σωτηρία της πήρε βαθμό με 0-0 από τη Μπρέντφορντ που έχασε κι άλλο έδαφος για την Ευρώπη. Εντυπωσιακή η Έβερτον, συνέτριψε με 3-0 την Τσέλσι και «βλέπει» ακόμη και «4άδα».
Ο χρυσός στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του Τορούν Αρμάντ Ντουπλάντις μίλησε με κολακευτικά λόγια τον ασημένιο και πολύ καλό του φίλο του Εμμανουήλ Καραλή μετά την ολοκλήρωση του τελικού.
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανάρτησή του απένειμε εύσημα στον αθλητή του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας