Το εμβόλιο κατά της γρίπης μειώνει τη θνησιμότητα των ηλικιωμένων
Νέα Υόρκη: Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων κατά του ιού της γρίπης μειώνει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με νεότερη βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Infectious Diseases.
Νέα Υόρκη: Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων κατά του ιού της γρίπης μειώνει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με νεότερη βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Infectious Diseases.
Ερευνητική ομάδα της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου με επικεφαλής τον Δρ Πουμαν Μανγκτανι συνέκρινε στοιχεία εισαγωγών για νοσήματα του αναπνευστικού και θανάτων εξαιτίας αναπνευστικών επιπλοκών που αφορούσαν αρκετές χιλιάδες άτομα άνω των 64 ετών για περίοδο δέκα ετών. Περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων είχε εμβολιαστεί κατά του ιού της γρίπης.
Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ήταν κατά 21% χαμηλότερες μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων για εννέα περιόδους ποικίλης δραστηριότητας του ιού. Ομοίως, το εμβόλιο μείωσε τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας νοσημάτων του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια της περιόδου έξαρσης της γρίπης κατά 12%.
Τέλος, το εμβόλιο παρείχε καλύτερη προστασία στα άτομα κάτω των 84 ετών και στα άτομα χαμηλού κινδύνου.
Με δηλώσεις του στο Reuters o Δρ Μανγκτανι επεσήμανε ότι «τα ευρήματά μας ενισχύουν την άποψη ότι τα άτομα άνω των 64 ετών, είτε ανήκουν σε ομάδες χαμηλού ή υψηλού κινδύνου, ωφελούνται από τον ετήσιο εμβολιασμό κατά του ιού της γρίπης».
health.in.gr
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442