Ηχητικοί καθρέπτες θα επιτρέψουν σε ψιθύρους να διασχίσουν τη Μάγχη
Μια Δανή καλλιτέχνιδα εξασφάλισε χρηματοδότηση για να κατασκευάσει στις όχθες της Μάγχης τσιμεντένια «ραντάρ», που θα επιτρέψουν στους Βρετανούς να ακούν τις ομιλίες Γάλλων. Οι «ηχητικοί καθρέπτες» είναι κοίλοι δίσκοι που εστιάζουν τα ηχητικά κύματα.
36
Μια Δανή καλλιτέχνιδα εξασφάλισε χρηματοδότηση για να κατασκευάσει στις όχθες της Μάγχης τσιμεντένια «ραντάρ», που θα επιτρέψουν στους Βρετανούς να ακούν τις ομιλίες Γάλλων.
Οι «ηχητικοί καθρέπτες» είναι τεράστιοι κοίλοι δίσκοι, όμοιοι με τις δορυφορικές κεραίες, οι οποίοι συλλαμβάνουν και εστιάζουν ακόμα και εξαιρετικά ασθενή ηχητικά κύματα.
Όπως εξήγησε η ίδια η Λίσα Οτοτζίνα στον Observer, κάποιος που στέκεται μπροστά στον τσιμεντένιο καθρέπτη θα μπορεί να ακούει ομιλίες από την αντίπερα όχθη. Διευκρίνισε πάντως ότι οι ήχοι πρέπει με κάποιον τρόπο να ενισχυθούν για να διασχίσουν τη Μάγχη.
«Όλη την ώρα στέλνουμε γραπτά μηνύματα και email. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία πραγματικά να σκεφθούμε τους ήχους που παράγουμε» σχολίασε.
Μέχρι στιγμής η Οτοτζίνα έχει εξασφαλίσει κονδύλια για την κατασκευή ενός ηχητικού καθρέπτη στο αγγλικό λιμάνι του Φόλκστοουν και ελπίζει ότι θα καταφέρει να τοποθετήσει έναν ακόμα ακριβώς απέναντι, στη βόρεια Γαλλία.
Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πριν από την εμφάνιση των ραντάρ, δεκάδες ηχητικοί καθρέπτες εγκαταστάθηκαν στις νότιες ακτές της Βρετανίας για να προειδοποιούν για εχθρικά αεροσκάφη που πετούσαν πολλά χιλιόμετρα μακριά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O Willy Chavarria προσφέρει «κόκκινα τριαντάφυλλα» στη Zara
- Αυξημένα πρόστιμα στα ΜΜΜ για επιβάτες χωρίς εισιτήριο – Όλες οι αλλαγές του νέου νόμου
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ με… φόντο την εξάδα
- Κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό στην Αθήνα – Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή
- Φαίη Σκορδά: Στο νοσοκομείο ο 13χρονος γιος της, Γιάννης Λιάγκας – Τι συνέβη
- Ηλεία: Με κατάγματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο βρέφος 10 μηνών – Ερευνάται πιθανή κακοποίηση
- Γιατί επέλεξε ο Μόουζες Ράιτ να μεταγραφεί στη Ζαλγκίρις το περασμένο καλοκαίρι
- Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη πολύ περισσότερα από μια αύξηση 40 ευρώ τον μήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442