Η προσωπικότητα των εφήβων ενδεικτική μελλοντικής ροπής στον αλκοολισμό
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που προέρχονται από αλκοολικούς γονείς τείνουν να είναι περισσότερο επιθετικά, ευερέθιστα και δύσπιστα αλλά και να ρέπουν τα ίδια προς την κατάχρηση αλκοόλ, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου American Journal of Psychiatry.
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που προέρχονται από αλκοολικούς γονείς τείνουν να είναι περισσότερο επιθετικά, ευερέθιστα και δύσπιστα αλλά και να ρέπουν τα ίδια προς την κατάχρηση αλκοόλ, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου American Journal of Psychiatry.
Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Μινεάπολις με επικεφαλής την Δρ Ιρένε Έλκινς μελέτησε περισσότερα από 500 ζευγάρια διδύμων εφήβων, ηλικίας 17 ετών, από τα οποία ζήτησε να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια που ως στόχο είχαν να αποτιμήσουν την προσωπικότητά τους. Τέλος, οι επιστήμονες διερεύνησαν το ενδεχόμενο κατάχρησης ουσιών ή αλκοόλ από τους γονείς των παιδιών.
Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά που προέρχονταν από αλκοολικούς γονείς ήταν περισσότερο επιθετικά, είχαν μεγαλύτερο βαθμό στρες και κατά κανόνα έδειχναν πολύ λιγότερη εμπιστοσύνη στον περίγυρό τους σε σχέση με τα παιδιά των γονέων που δεν έκαναν κατάχρηση οινοπνευματωδών.
Επιπλέον, τα παιδιά που προέρχονταν από γονείς που έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών επεδείκνυαν μικρότερη προσοχή όσον αφορά την ασφάλειά τους, έτειναν να επιδίδονται σε περισσότερες επικίνδυνες πράξεις και πολύ δύσκολα ακολουθούσαν καθιερωμένες μορφές συμπεριφοράς.
«Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών που αφορούν τα αίτια κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ από τους εφήβους δεν βασίζονται σε ουσιαστική έρευνα.
Στόχος της δικής μας μελέτης είναι να αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς ενδελεχών ερευνών, ώστε να αναπτυχθούν στο μέλλον αποτελεσματικότερες μορφές αντιμετώπισης της κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών από τους εφήβους», επεσήμανε με δηλώσεις της στο Reuters η Δρ Έλκινς.
health.in.gr
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442