Η Κίνα συνεχίζει την εκστρατεία κατά των Internet cafe
Τους τελευταίους δύο μήνες οι κινεζικές Αρχές έχουν επιβάλει το κλείσιμο 8.600 Interet cafe, στο πλαίσιο «εκπαιδευτικής εκστρατείας» για τον έλεγχο του Τύπου. Το υλικό που στρέφεται κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος αντιμετωπίζεται ως απειλή.
36
Τους τελευταίους δύο μήνες οι κινεζικές Αρχές έχουν επιβάλει το κλείσιμο 8.600 Interet cafe, στο πλαίσιο «εκπαιδευτικής εκστρατείας» του υπουργείου Πολιτισμού για τον έλεγχο του Τύπου.
«Στην παρούσα φάση, υπάρχουν ακόμα πολλά προβήματα με τη διαχείριση των Internet cafe και των παρόχων πρόσβασης στο Διαδίκτυο» φέρεται να δήλωσε στην Λαϊκή Ημερησία ο υπουργός Πολιτισμού Σαν Ζιαζχένγκ.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Σαν επιμένει ότι θα πρέπει να κλείσουν οι χώροι που παρέχουν σε ανήλικους πρόσβαση σε υλικό που στρέφεται εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος ή παραβιάζουν την πληθώρα των κανονισμών για τη λειτουργία τους.
Η τελευταία επιχείρηση για το κλείσιμο Internet cafe πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε εκστρατεία για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων.
Τα μέτρα στοχεύουν επίσης στον περιορισμό της πορνογραφίας και των τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών που προσφέρονται από Internet cafe στους νέους των αγροτικών περιοχών.
Τους τελευταίους δύο μήνες, η κινεζική κυβέρνηση έχει περιορίσει τα web logs (διαδικτυακά ημερολόγια χρηστών) και τα fora συζήτησης στο Διαδίκτυο και έχει εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης σε Internet cafe της Σανγκάης.
Τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρχαν στην Κίνα 79,5 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου. Λόγω του απαγορευτικού κόστους των οικιακών υπολογιστών, τα Internet cafe είναι το μόνο μέσο πρόσβασης για πολλούς Κινέζους, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O Willy Chavarria προσφέρει «κόκκινα τριαντάφυλλα» στη Zara
- Αυξημένα πρόστιμα στα ΜΜΜ για επιβάτες χωρίς εισιτήριο – Όλες οι αλλαγές του νέου νόμου
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ με… φόντο την εξάδα
- Κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό στην Αθήνα – Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή
- Φαίη Σκορδά: Στο νοσοκομείο ο 13χρονος γιος της, Γιάννης Λιάγκας – Τι συνέβη
- Ηλεία: Με κατάγματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο βρέφος 10 μηνών – Ερευνάται πιθανή κακοποίηση
- Γιατί επέλεξε ο Μόουζες Ράιτ να μεταγραφεί στη Ζαλγκίρις το περασμένο καλοκαίρι
- Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη πολύ περισσότερα από μια αύξηση 40 ευρώ τον μήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442